Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Posjetili smo najljepšu županijsku tržnicu: Stižu ribarnica, vinoteka i  pekarnica

Tri je tjedna prošlo od otvorenja modernog zdanja Gradske tržnice, na zadovoljstvo i prodavača i kupaca. Osim puno većeg i uređenog prostora, tradicionalno okupljalište za mnoge građane lijepo je ograđeno, osvijetljeno, a sam je prostor i adekvatno klimatiziran. Možda najvažnije, nitko više nije pod otvorenim nebom, ostavljen na milost i nemilost vremenskim uvjetima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ambijent je jako dobro osmišljen. Velika je to promjena u odnosu na prije, kada smo bili na suncu od proljeća i izloženi svakakvim vremenskim uvjetima. Sada su nesnosne vrućine, i sva sreća da je ovaj prostor napokon otvoren jer ne znam kako bismo izdržali ove temperature – rekla nam je jedna od prodavačica, koja na svom štandu prodaje uglavnom flance i povrće, pohvalivši pritom svježinu koja vlada prostorom, ponajviše zahvaljujući klima-uređaju.

Budući da je prostor tek otvoren, još uvijek nisu popunjeni svi štandovi, kao i poslovni prostori. No, to je vrijeme prilagodbe koje još uvijek traje. Svejedno, kako primjećuju neki od prodavača, posjećenost je nešto veća nego prije, što direktno utječe i na samu prodaju.

– Zadovoljni smo, primjećujemo da ima više ljudi, no jedina je primjedba da se na ovom dijelu gdje smo smješteni osjećamo malo dislocirano. Još uvijek nemamo osjećaj da nas primjećuju potencijalni kupci, pokraj onih koji nas inače znaju – rekla je uime OPG-a Batak iz Pitomače mlada prodavačica Magdalena.

Pokraj prodavača, zadovoljstvo izražavaju i sami kupci. Prošlog smo četvrtka, koji je, uz subotu, i inače tradicionalno sajmeni dan u gradu Picoka, zatekli Krešimira i Marijanu Cestar, koji su na tržnici taman kupovali povrće.

– Veća je ponuda, izbor je dobar, a prostor je ljepši i ugodniji. Sve imamo na jednom mjestu, preglednije je, da odmah sve vidiš. Smatramo da prostor ima i većeg potencijala, budući da se neki štandovi tek mogu popuniti, neka su mjesta još uvijek prazna – složili su se Cestari.

Kako doznajemo, tržnica će se dodatnim sadržajima tek popuniti. Pokraj još nekoliko trgovina, svoje bi mjesto među štandovima i još neotvorenim poslovnim prostorima, od kojih na nekima i piše da su za iznajmljivanje, tek mogle dobiti ribarnica, vinoteka, ali i pekarnica. Također, ostat će prostora i za druge prodavače, poput ručnih radova i sličnih koji nisu nužno poljoprivredno-prehrambeni.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati