Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poskupjele svadbe, proslave u domovima, ali “domaćima” ipak značajan popust!

Gradski su vijećnici na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća donijeli odluku o korištenju društvenih i vatrogasnih domova na području grada Ludbrega. Kako smo već pisali, najam domova bit će znatno skuplji negoli do sada, ali postoji jedna bitna razlika između prvotnog prijedloga odluke i konačne verzije. Poseban status među domovima ima onaj u Hrastovskom koji je i najbolje uređen, pa samim time i najskuplji za iznajmiti.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Tako se za svadbu u domu u Hrastovskom sada plaća 500 eura za razliku od prijašnjih 400 eura. U drugim društvenim domovima održavanje svadbe plaća se 300 eura. Rođendani, krštenja, pričesti, krizme, obljetnice i slične prigode, točnije njihovo održavanje u Društvenom domu u Hrastovskom, sad se plaća 100 eura za razliku od 500 kuna, što je bila stara cijena. Iste manifestacije u drugim društvenim domovima plaćaju se 50 eura. Predizborni skupovi i druge aktivnosti političkih stanaka plaćaju se 100 eura. Manja tarifa, i to od 40 eura plaća se za predavanja, tribine, prezentacije i priredbe te 30 eura za aktivnosti udruga s područja grada Ludbrega.

Prostori se daju na korištenje bez naknade mjesnim odborima, dobrovoljnim vatrogasnim društvima, vatrogasnoj zajednici, ustanovama čiji je osnivač Grad Ludbreg, trgovačkim društvima koja su u cijelosti ili u većinskom vlasništvu Grada Ludbrega, tijelima državne uprave i Varaždinske županije, vjerskim organizacijama za potrebe obavljanja vjerskih obreda, organizacijama Crvenog križa, udrugama koje su osnovane radi djelovanja u određenom naselju u kojemu se nalazi društveni ili vatrogasni dom (sportski klubovi, klubovi žena i sl.), te za potrebe održavanja izbora ili drugih aktivnosti koje organizira Grad Ludbreg.

Ovakav prijedlog odluke, nakon što smo ga objavili, na društvenim mrežama izazvao je mnoge polemike. Ipak, kako smo spomenuli na početku,  došlo je do nekih promjena s obzirom na prvotni prijedlog odluke. Naime, mještani onih naselja gdje se nalazi pojedini dom imaju popust od 50 posto na cijenu i to za održavanje rođendana, krštenja, pričesti, krizma, obljetnica i sličnih događaja, ali ne i svadbi.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati