Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poskupjeli vrtići: smještaj za jedno dijete 90 eura

Nakon što su ove godine već poskupjeli privatni vrtići na području Koprivnice, protekli tjedan to isto se dogodilo i u javnom gradskom vrtiću Tratinčica, a nove cijene vrijede već od 1. prosinca.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Grad Koprivnica dopustio je ranije tijekom godine privatnim vrtićima dizanje ekonomske cijene vrtića na 1800 kuna pa je prema tome i mjesečni iznos koji izdvajaju roditelji porastao u prosjeku za 100 kuna i iznosi od 600 do 700 kuna, ovisno o tome u koji vrtić dijete ide.

Ovim iznosima sad su se približili i u gradskom vrtiću, a poskupljenje je poprilično s obzirom da su roditelji dosad plaćali 500 kuna smještaj djeteta u Tratinčici i njenim objektima.

-Odlukom Upravnog vijeće Dječjeg vrtića Tratinčica određena je nova ekonomska cijena za desetosatni program boravka u vrtiću te ona sada iznosi 90 eura, odnosno 678 kuna. Naravno, riječ je o cijeni koju plaćaju roditelji. Također, poludnevni boravak povećan je za 27 kuna, odnosno roditelji plaćaju 27 kuna više nego do sada – potvrdili su u Gradu Koprivnici.

Grad Koprivnica nije povećavao svoj iznos mjesečne subvencije te i dalje za svu djecu koja pohađaju vrtić izdvaja iznos od 1100 kuna mjesečno.

-Važno je za istaknuti da iznos koji roditelji plaćaju se umanjuje za 50 posto ili 100 posto, ovisno o tome radi li se o drugom djetetu, trećem i svakom sljedećem djetetu iz iste obitelji, djetetu korisniku zajamčene minimalne naknade, djetetu s teškoćama, djetetu smještenom u udomiteljsku obitelj, samohranom roditelju ovisno o prihodima roditelja, roditelju/ima slabijeg imovinskog cenzusa, roditeljima koji su osobe s invaliditetom i dr. – poručili su iz Grada, što znači i da ukoliko imate dvoje djece, jedno ide u vrtić, a drugo u školu, onda plaćate vrtić samo 50 posto, to jest 45 eura, a imate li troje ili više.

Podsjetimo i kako je Koprivnica nedavno dobila čak 24 milijuna kuna europskog novca za gradnju dva potpuno nova vrtića, jedan na Bajeru, drugi u Herešinu. Ovi su projekti ukupno vrijedni 43 milijuna kuna, a potpora će pokriti više od pola troška.

Ovim projektima riješit će se mjesta u vrtiću za otprilike 300-tinjak djece, ne samo iz Koprivnice već i iz općine Koprivničkih Bregi, koja je partner u ovom projektu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati