Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poskupjeli vrtići: smještaj za jedno dijete 90 eura

Nakon što su ove godine već poskupjeli privatni vrtići na području Koprivnice, protekli tjedan to isto se dogodilo i u javnom gradskom vrtiću Tratinčica, a nove cijene vrijede već od 1. prosinca.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Grad Koprivnica dopustio je ranije tijekom godine privatnim vrtićima dizanje ekonomske cijene vrtića na 1800 kuna pa je prema tome i mjesečni iznos koji izdvajaju roditelji porastao u prosjeku za 100 kuna i iznosi od 600 do 700 kuna, ovisno o tome u koji vrtić dijete ide.

Ovim iznosima sad su se približili i u gradskom vrtiću, a poskupljenje je poprilično s obzirom da su roditelji dosad plaćali 500 kuna smještaj djeteta u Tratinčici i njenim objektima.

-Odlukom Upravnog vijeće Dječjeg vrtića Tratinčica određena je nova ekonomska cijena za desetosatni program boravka u vrtiću te ona sada iznosi 90 eura, odnosno 678 kuna. Naravno, riječ je o cijeni koju plaćaju roditelji. Također, poludnevni boravak povećan je za 27 kuna, odnosno roditelji plaćaju 27 kuna više nego do sada – potvrdili su u Gradu Koprivnici.

Grad Koprivnica nije povećavao svoj iznos mjesečne subvencije te i dalje za svu djecu koja pohađaju vrtić izdvaja iznos od 1100 kuna mjesečno.

-Važno je za istaknuti da iznos koji roditelji plaćaju se umanjuje za 50 posto ili 100 posto, ovisno o tome radi li se o drugom djetetu, trećem i svakom sljedećem djetetu iz iste obitelji, djetetu korisniku zajamčene minimalne naknade, djetetu s teškoćama, djetetu smještenom u udomiteljsku obitelj, samohranom roditelju ovisno o prihodima roditelja, roditelju/ima slabijeg imovinskog cenzusa, roditeljima koji su osobe s invaliditetom i dr. – poručili su iz Grada, što znači i da ukoliko imate dvoje djece, jedno ide u vrtić, a drugo u školu, onda plaćate vrtić samo 50 posto, to jest 45 eura, a imate li troje ili više.

Podsjetimo i kako je Koprivnica nedavno dobila čak 24 milijuna kuna europskog novca za gradnju dva potpuno nova vrtića, jedan na Bajeru, drugi u Herešinu. Ovi su projekti ukupno vrijedni 43 milijuna kuna, a potpora će pokriti više od pola troška.

Ovim projektima riješit će se mjesta u vrtiću za otprilike 300-tinjak djece, ne samo iz Koprivnice već i iz općine Koprivničkih Bregi, koja je partner u ovom projektu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

Upišite pojam koji želite pretraživati