Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U planu je i rekonstrukcija seoske područne škole

Potpisan ugovor o izradi projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju škole i dvorane

Potpisan je ugovor o izradi projektno – tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Područnog odjela Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i trodijelne školsko – sportske dvorane. Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača trenutno broji 689 učenika i 47 razrednih odjela u matičnoj te 10 područnih škola. Stoga, projektiran je Područni odjel Osnovne škole P.P. Pitomača za 336 učenika u 12 razrednih odjela kako bi se od 2026./2027. godine nastava mogla odvijati u jednoj smjeni.

Uz Područni odjel, projektirana je i trodijelna školska sportska dvorana. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u listopadu prošle godine dalo je suglasnost na idejno rješenje od stopostotnog financiranja školske zgrade, od čega je financiranje dvorane 42,18%, dok je financiranje vanjskog prostora 80,48%. Razliku financiranja snosit će Općina Pitomača i Virovitičko-podravska županija. Potpisani ugovor za preostalu dokumentaciju u vrijednosti je od 80 tisuća eura s PDV-om, a rok izvršenja je pet mjeseci.

Od ostalih projekata s područje Općina Pitomača koje je Virovitičko – podravska županija prijavila za sufinanciranje je i rekonstrukcija Područne škole u Maloj Črešnjevici za što se čeka suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

FOTO VPŽ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAN DRŽAVNOSTI I TIJELOVO

Konzum ima obavijest za sve kupce

VAŽNA OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

KTC iz prodaje povlači prehrambeni proizvod: “Ako ste ga kupili, javite se na prodajno mjesto”

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

Misli na zdravlje

Ovo je najbolje piće za zdravu jetru, a smanjuje i rizik od raka

SURADNJA

FOTO Vatrogasci iz Budrovca i Sirove Katalene posjetili Lovas i Vukovar

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati