Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Studenti s područje Koprivničko-križevačke županije, njih 100 potpisali su ugovore o stipendiranju, a sve na osnovi provedenog javnog poziva kojeg je objavila županijska uprava. I ove je godine interes studenata bio velik, prijave su se odvijale online putem, a Županija je povećala iznos stipendija za ukupno 100 studenata s dosadašnjih 133 eura na 150 eura mjesečno. Dobra je vijest da su najzastupljenije profesija upravo one deficitarne.  Tako je studentima s Medicinskog fakulteta podijeljeno  19 stipendija,  slijedi ih Fakultet strojarstva i brodogradnje (12), Fakultet elektrotehnike i računarstva (12) te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet (8).

– Veseli nas velik interes studenata, povećali smo i iznos stipendija koje su direktne pomoći studentima i njihovim roditeljima u podmirivanju troškova, a ovakav model provodimo osmu godinu zaredom. Ukupno za stipendije ove akademske godine izdvajamo 180 tisuća eura, a takvo se ulaganje u obrazovanje zasigurno isplati. Glavni kriterij nam je deficitarnost zanimanja, sa Zavodom za zapošljavanje usklađujemo sve informacije i drago nam je što na ovaj način pomažemo obrazovanju za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada, poput studija medicine i sličnog. Također je ovo jedan od alata kojim povećavamo broj visokoobrazovanih na našem području. Želim vam mnogo uspjeha u vašim studijima, da budete ustrajni, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju-  kazao je župan Darko Koren te dodao kako Županija podržava i rad Zaklade Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata.

U ime studenata obratili su se Monika Đurinić iz Gornje Rijeke (Arhitektonski fakultet) i Lovro Jerčinović iz Koprivnice (Medicinski fakultet) koji su zahvalili Županiji što cijeni njihove napore u postizanju visokog obrazovanja, kao i na kontinuiranoj pomoći u podmirivanju troškova studija.

FOTO KC KŽŽ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati