Potres iznenadio Ludbrežanine: ‘Čulo se kaj da je nekaj puknulo’

Područje Ludbrega je u noći sa petka na subotu pogodio potres, doduše slabije magnitude, no koji su brojni građani osjetili. O događaju su pisali i na društvenim mrežama, o čemu se povela i rasprava na Facebook grupi.

– Jel netko još čuo noćas, oko 2.20, kaj da je nekaj puknulo ispod zemlje. Čini mi se da je bio potres – napisala je jedna od korisnica, na što su se nadovezali komentari kako su mnogi također osjetili podrhtavanje tla, i to još jedan oko 5 ujutro.

Na internetskoj stranici LastQuake, koja bilježi sve potrese koji se dogode u svijetu, na svom potresu zaista i ima zabilježenu i Hrvatsku, jedan oko 2.21, magnitude 1,6 po Richteru, a drugi u 5:03 magnitude 1,3. Lokacija epicentra zabilježena je 6 kilometara jugoistočno od Varaždina, na dubini od oko jednog kilometra. Izvještaji korisnika spomenute aplikacije to i potvrđuju, napomenuvši kako se osjetilo podrhtavanje, i to u trajanju od nekoliko sekundi. Koliko je poznato, nema zabilježene štete.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI