Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
kolektivni ugovor

Povećana prava na dodatne dane godišnjeg odmora i plaćenog dopusta

– Proteklog tjedna, u gradskoj upravi Grada Ludbrega potpisan je Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja za zaposlenike gradskog Dječjeg vrtića Radost. Kolektivni ugovor potpisali su gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić i predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Iskra Vostrel Prpić.

– Kolektivni ugovor je pokazatelj suradnje i razvijanja partnerskih odnosa i kao takav najveće dostignuće socijalno-partnerskih odnosa. Novim Kolektivnim ugovorom regulirana su međusobna prava i obveze, radnicima osigurane isplate neoporezivih dodataka na plaću i naknada plaće, objašnjavaju iz Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”.

Također, povećana su prava na dodatne dane godišnjeg odmora i plaćenog dopusta. Povećani su i usklađeni koeficijenti složenosti poslova, ugovorena naknada plaće za prvih 42 dana bolovanja u visini 90 posto plaće radnika. Nadalje, ugovorena je isplata jubilarne nagrade u neoporezivom iznosu, isplata otpremnine, dar povodom dana sv. Nikole u najvećem neoporezivom iznosu. Radnici su novim ugovorom dobili i pravo na sistematski pregled, mjesečnu naknadu za topli obrok, mogućnost isplate nagrade. Kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od četiri godine.

FOTO: CZK Dragutin Novak

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati