Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Povećanje proizvodnje rezultirat će s 15 novih radnih mjesta, ulažu još 39 milijuna kuna

Moćna Bauwerk grupa, koja se bavi proizvodnjom parketa, nakon povećanja plaća radnicima za čak 17 posto, odlučila je kupiti i nove parcele u đurđevačkoj poduzetničkoj zoni. U iduće tri godine u Đurđevcu planiraju uložiti još 39 milijuna kuna u proizvodne linije, objekte i infrastrukturu pa je s tim ciljem i kupljeno novih 60.000 četvornih metara zemljišta u poduzetničkoj zoni, a Grad će zahvaljujući prodaji tog zemljišta uprihodovati 1,1 milijuna kuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nove parcele nisu prvenstveno namijenjene za gradnju novih hala jer je kompaniji s povećanjem proizvodnje prvenstveno potreban manevarski prostor koji uključuje i odlaganje sirovine na otvorenom. Zbog toga je nužno proširenje na nove parcele kako bi se osigurao nesmetani kontinuitet rasta proizvodnje, a samim time i broja zaposlenih.   

– Većina ulaganja u postojeće objekte obavljena je ranijih godina na početku investicijskog ciklusa. Sad je planirano dovršenje rekonstrukcije i prenamjene zastarjele kotlovnice u novu halu za proizvodnju briketa i prostor za zaštitnu opremu – navode u Bauwerk grupi.

Povećanjem obujma proizvodnje, dodaju, dolazi i do povećane potrebe za skladišnim i manipulativnim prostorom, što je fokus daljnjeg ulaganja u objekte. Proširenje i pregrađivanje postojećih hala jedno je od privremenih rješenja za skladištenje jer se planira i povećanje proizvodnih kapaciteta.

-Povećanjem proizvodnje stvara se potreba za zapošljavanjem 15 novih radnika – ističu u Bauwerki grupi.

Trenutno je u Đurđevcu najveća investicija izgradnja sunčane elektrane Bauwerk Group Hrvatska, najveće sunčane elektrane za vlastite potrebe u Hrvatskoj. Izgradnjom prve faze sunčane elektrane već ostvaruju znatne uštede, s naglaskom na utrošku električne energije, smanjenje neizravne emisije CO2 kroz potrošnju električne energije te djelomičnu energetsku samodostatnost.

– Time postajemo najprogresivnija tvrtka po pitanju održivosti i zaštiti okoliša u Koprivničko-križevačkoj županiji te ogledni primjer kako privatni kapital, strateški planirani investicijski projekti i briga za budućnost i okoliš idu „ruku pod ruku“. U bliskoj budućnosti planiramo nastaviti sa širenjem proizvodnje i proizvodnog asortimana. Želimo i nadalje modernizirati proizvodnju i proizvodne procese, a samim time i uvesti nove proizvode – zaključili su u Bauwerk grupi.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI