Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Povukao frendicu iza koprivničkog Lidla i mlatio ju – kazna 117 eura!?

Tridesetogodišnji Davor morat će platiti kaznu od 172 eura jer je mlatio poznanicu kod koprivničkog dućana Lidl. Odlučio je tako Prekršajni sud u Koprivnici, koji je ovom nasilniku dao šansu da i bolje prođe ako u roku plati kaznu – pa će ga udaranje nemoćne žene koštati samo 117 eura.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako se navodi u presudi, sve se dogodilo 25. svibnja 2022. godine u 7.30 sati. Davor je očito znao što radi pa ženu nije tukao tamo gdje je i počeo sukob, nego ju je povukao iza trgovine kako nitko ne bi vidio.

-Narušavao je javni red i mir na osobito drzak način. Prvo je na parkirališnom prostoru trgovine Lidl vikao na ženu, a potom je odvukao iza trgovine, gdje ju je potom udarao po glavi i tijelu – ističe se u presudi.

Prilikom izricanja novčane kazne, prekršajni sud okrivljeniku je uzeo u obzir vrstu i težinu počinjenog prekršaja, stupanj odgovornosti, pa mu je izrečena zakonski zasnovana novčana kazna u rasponu od 25 do 175 eura, ili kazna zatvora do 30 dana. Davor ima ukupno mjesec dana kako bi platio kaznu za slučaj koji je pravosuđu prijavila koprivnička policija.

– Očekujemo da će se ovako izrečenom novčanom kaznom postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da ubuduće neće činiti takva i slična djela – smatra sud u Koprivnici, a Davor ima rok od osam dana ako se poželi žaliti na ovu presudu.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI