Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OBAVIJEST ZA KORISNIKE

Poznata banka povećala kamate na štednju za 200 posto

Erste banka značajno je povećala kamate na aktivnu štednju obavijestili su u utorak na službenim stranicama. Raspon povećanja iznosi otprilike od 75 do čak 230 posto obzirom na činjenicu da je recimo za ročnosti od 6,01 do 12 mjeseci trenutačna kamatna stopa 0,30 posto, dok će od 1. studenog iznositi 1,30 posto.

“Iako je bila prva banka na tržištu koja je u svibnju ove godine nakon duljeg razdoblja podigla kamatne stope na depozite građana za jedan postotni bod, Erste banka je u skladu s najavama nakon sastanka Vlade RH, Ministarstva financija i predstavnika banaka, odlučila dodatno ih povećati. Tako od 1. studenog tekuće godine za model aktivne štednje povećava kamatne stope na novougovorene depozite građana u eurima i dolarima. Nove kamatne stope na aktivnu štednju kretat će se u rasponu od 1,0% do 3,0%, u odnosu na 0,30% do 1,30%, koliko one trenutačno iznose”, pojasnili su iz Erstea.

Za modele aktivne štednje, nove kamatne stope iznosit će od 1,0% na razdoblje štednje od šest do 12 mjeseci. Na depozite ovog modela ročnosti od 12 do 24 mjeseca nova kamatna stopa iznosit će 2%, na rok do 36 mjeseci 2,30%, na rokove dospijeća od 36 do 59 mjeseci 2,80% dok će za rok od maksimalnih 60 mjeseci kamatna stopa iznositi 3%. Aktivna štednja nosi i premiju na iznos obračunate kamate u iznosu od 5% na štednju u eurima, odnosno 25% za druge valute, dodaju iz banke.

FOTO Podrasvki list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

neočekivano povećana potražnja

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu popularnog protuupalnog lijeka

MISLI NA ZDRAVLJE

Dr. Ivo Belan: Izgubite prekomjernu tjelesnu težinu bez gladovanja!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

DIO NJIH JOŠ UVIJEK ČEKA ISPLATU POTPORA

Agencija za plaćanja ima obavijest za poljoprivrednike

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

Upišite pojam koji želite pretraživati