Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
potpisan je novi kolektivni ugovor

Podravska tvrtka radnicima povećala plaće za čak 150 eura. Traže još radnika

ACG Europe jedan je od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u Europi. Nalazi se u Ludbregu, a dio je internacionalne organizacije ACG Worldwide čije je sjedište u Indiji. ACG Worldwide je jedini integrirani svjetski proizvođač u farmaceutskoj industriji s ponudom proizvoda koji uključuju kapsule, filmove i folije, inženjersku opremu i inspekcijske sustave.

Tvornica u Ludbregu trenutno je u procesu ekspanzije. Proizvodnja se širi s 10 na 16 proizvodnih linija, čime će se dnevna proizvodnja kapsula podići s 40 na oko 60 milijuna. Povećanje proizvodnih kapaciteta praćeno je i značajnim promjenama u materijalnim pravima zaposlenika, i to već drugi puta u 2023. godini.

Tako je u petak, 11. kolovoza 2023. godine, potpisan novi Kolektivni ugovor između poslodavca ACG Europe-a i Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Novim Kolektivnim ugovorom osigurano je povećanje mjesečnih primanja zaposlenika u proizvodnom dijelu kompanije u iznosu do 24 posto, najvećim dijelom kroz povećanje fiksnog mjesečnog dodatka koji je za sve zaposlenike povećan za 150 EUR / 1.130 kn bruto. Osim toga, prigodna nagrada za godišnji odmor (regres) uvećana je za 100 posto te sada iznosi 265 EUR / 2.000 kn.

Božićnica se u ACG Europe-u isplaćuje u iznosu od 265 EUR / 2.000 kn, Uskrsnica u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn te dar djeci također u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn. Satnica za rad nedjeljom u trećoj smjeni uvećana je za 100 posto. Uz sve navedeno, za zaposlenike proizvodnog dijela kompanije uvedene su mjesečne nagrade za radni učinak te prisutnost na radu u iznosu do 80,00 EUR / 600 kn neto.

Navedenim povećanjima, ACG je dodatno investirao u primanja zaposlenika u iznosu većem od 2,3 milijuna eura na godišnjoj razini. Već ranije tijekom godine došlo je i do povećanja iznosa putnih troškova koje kompanija isplaćuje, a koji su sada usklađeni s najnovijim cijenama goriva. Također je povećan i iznos naknade za topli obrok koji iznosi 66 EUR / 500 kn mjesečno, a zaposlenici uz naknadu za topli obrok ostvaruju i pravo na mjesečni iznos od oko 11 EUR / 83 kn za užinu (kava, sokovi, čokoladice).

Novi Kolektivni ugovor su potpisali direktor Društva ACG Europe d.o.o. Matko Vukušić te Željko Klaus i Dražen Balažinec, predstavnici Sindikata EKN-a Hrvatske. Direktor Društva Matko Vukušić navodi: U skladu s našom misijom da svijet učinimo zdravijim, ACG isporučuje kvalitetna rješenja globalnoj farmaceutskoj i prehrambenoj industriji već šezdeset godina, na šest kontinenata i u stotinu zemalja.

Potpisan je novi kolektivni ugovor

Cijenimo naše zaposlenike diljem svijeta i drago nam je što smo potpisali ovaj Kolektivni ugovor kao dodatnu podršku našim zaposlenicima koji rade u proizvodnom pogonu u Ludbregu. ACG Europe d.o.o. trenutno zapošljava 330 zaposlenika, no i dalje nastavljamo sa zapošljavanjem te širimo postojeći tim. Trenutno najtraženija zanimanja u ACG Europe su: radnik u pripremi proizvodnje, operater stroja, operater završne dorade proizvoda, elektroinstalater u održavanju, mehaničar u održavanju, tehničar u kontroli kvalitete. Ako ste strojarske / mehaničke / elektro / kemijske / farmaceutske / prehrambene struke i želite postati dio naše uspješne poslovne priče pošaljite svoj životopis na e-mail adresu ljudski.resursi@acg-world.com ili nam se javite na broj mobitela 091/646-0111

Članak je objavljen u suradnji s ACG Europe

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Obavijest

Farmacetuski div prijavio nestašicu lijeka za shizofreniju

MISLI NA ZDRAVLJE

Je li kava dobra ili loša za srce? Evo što kažu stručnjaci s Harvarda

JOŠ JEDNA OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Iz Izraela u Hrvatsku poslana namirnica u kojoj je jako opasna kemikalija

otkriveni KOMADIĆI METALA

Kaufland: Ako ste kupili ovaj proizvod ne konzumirajte ga i vratite u trgovinu!

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

U popularnom proizvodu uvezenom iz Njemačke otkriveno strano, metalno tijelo

misli na zdravlje

Ljudi s ovom krvnom grupom najrjeđe oboljevaju od raka

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI