Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
potpisan je novi kolektivni ugovor

Podravska tvrtka radnicima povećala plaće za čak 150 eura. Traže još radnika

ACG Europe jedan je od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u Europi. Nalazi se u Ludbregu, a dio je internacionalne organizacije ACG Worldwide čije je sjedište u Indiji. ACG Worldwide je jedini integrirani svjetski proizvođač u farmaceutskoj industriji s ponudom proizvoda koji uključuju kapsule, filmove i folije, inženjersku opremu i inspekcijske sustave.

Tvornica u Ludbregu trenutno je u procesu ekspanzije. Proizvodnja se širi s 10 na 16 proizvodnih linija, čime će se dnevna proizvodnja kapsula podići s 40 na oko 60 milijuna. Povećanje proizvodnih kapaciteta praćeno je i značajnim promjenama u materijalnim pravima zaposlenika, i to već drugi puta u 2023. godini.

Tako je u petak, 11. kolovoza 2023. godine, potpisan novi Kolektivni ugovor između poslodavca ACG Europe-a i Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Novim Kolektivnim ugovorom osigurano je povećanje mjesečnih primanja zaposlenika u proizvodnom dijelu kompanije u iznosu do 24 posto, najvećim dijelom kroz povećanje fiksnog mjesečnog dodatka koji je za sve zaposlenike povećan za 150 EUR / 1.130 kn bruto. Osim toga, prigodna nagrada za godišnji odmor (regres) uvećana je za 100 posto te sada iznosi 265 EUR / 2.000 kn.

Božićnica se u ACG Europe-u isplaćuje u iznosu od 265 EUR / 2.000 kn, Uskrsnica u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn te dar djeci također u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn. Satnica za rad nedjeljom u trećoj smjeni uvećana je za 100 posto. Uz sve navedeno, za zaposlenike proizvodnog dijela kompanije uvedene su mjesečne nagrade za radni učinak te prisutnost na radu u iznosu do 80,00 EUR / 600 kn neto.

Navedenim povećanjima, ACG je dodatno investirao u primanja zaposlenika u iznosu većem od 2,3 milijuna eura na godišnjoj razini. Već ranije tijekom godine došlo je i do povećanja iznosa putnih troškova koje kompanija isplaćuje, a koji su sada usklađeni s najnovijim cijenama goriva. Također je povećan i iznos naknade za topli obrok koji iznosi 66 EUR / 500 kn mjesečno, a zaposlenici uz naknadu za topli obrok ostvaruju i pravo na mjesečni iznos od oko 11 EUR / 83 kn za užinu (kava, sokovi, čokoladice).

Novi Kolektivni ugovor su potpisali direktor Društva ACG Europe d.o.o. Matko Vukušić te Željko Klaus i Dražen Balažinec, predstavnici Sindikata EKN-a Hrvatske. Direktor Društva Matko Vukušić navodi: U skladu s našom misijom da svijet učinimo zdravijim, ACG isporučuje kvalitetna rješenja globalnoj farmaceutskoj i prehrambenoj industriji već šezdeset godina, na šest kontinenata i u stotinu zemalja.

Potpisan je novi kolektivni ugovor

Cijenimo naše zaposlenike diljem svijeta i drago nam je što smo potpisali ovaj Kolektivni ugovor kao dodatnu podršku našim zaposlenicima koji rade u proizvodnom pogonu u Ludbregu. ACG Europe d.o.o. trenutno zapošljava 330 zaposlenika, no i dalje nastavljamo sa zapošljavanjem te širimo postojeći tim. Trenutno najtraženija zanimanja u ACG Europe su: radnik u pripremi proizvodnje, operater stroja, operater završne dorade proizvoda, elektroinstalater u održavanju, mehaničar u održavanju, tehničar u kontroli kvalitete. Ako ste strojarske / mehaničke / elektro / kemijske / farmaceutske / prehrambene struke i želite postati dio naše uspješne poslovne priče pošaljite svoj životopis na e-mail adresu [email protected] ili nam se javite na broj mobitela 091/646-0111

Članak je objavljen u suradnji s ACG Europe

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati