Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poznati direktorski par kazneno prijavljen zbog višemilijunske štete učinjene gospodarskim kriminalom

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakinjom i 64-godišnjakom sa zagrebačkog područja, zbog sumnje da su zlouporabili povjerenja u gospodarskom poslovanju te utajili utaje porez, a svojim su radnjama učinili milijunsku štetu.

“Sumnja se da je prvoosumnjičena kao odgovorna osoba trgovačkog društva s križevačkog područja od 2015. do 2017. godine, protivno imovinskim interesima trgovačkog društva o kojim se morala brinuti, prisvojila novčana sredstva društva u ukupnom iznosu od 3.062.927 kuna, na način da je preusmjerila uplate sredstava društva na svoj privatni račun, a kojim sredstvima je zatim plaćala troškove navedenog trgovačkog društva, dok su navedena sredstva u tom društvu knjižena kao obveza društva prema osumnjičenoj temeljem fiktivnih ugovora o kratkoročnim pozajmicama” – kazali su iz policije. No, to nije sve. osumnjičenu direktoricu križevačke tvrtke terete da je temeljem zaključena tri kupoprodajna ugovora prodala tvrtki opremu za koju nije dokazala porijeklo. Tako je ostvarila, navode iz policije i dodatnu protupravnu imovinsku korist nešto veću od milijun kuna, a sve skupa je svoju tvrtku oštetila za 4,1 milijun kuna.

Njezinog suoptuženog partnera (64) policajci kaznenom prijavom terete da je kao direktor druge tvrtke koja je također s križevačkog područja, od travnja do prosinca 2017. godine, kako bi toj svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist, odbio pretporez na koji nije imao pravo te umanjio obvezu PDV-a po računima ispostavljenim od strane povezanih mu tvrtki koje pak nisu platile svoju obvezu plaćanja PDV-a. Osim toga, obvezu prema ulaznim računima tvrtke zatvorio je sklapanjem cesija kojima je novčana sredstva preusmjerio na drugu osobu i tako državni proračun oštetio za gotovo milijun kuna.  

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POZITIVNI TRENDOVI TRŽIŠTA RADA U NAŠOJ ŽUPANIJI

Snažno porasla potreba za radnicima, nezaposlenost pala

Proslava dana općine Sveti Đurđ i blagdana Sv. Juraja

FOTO/VIDEO Načelnik Jany: Širimo vrtić, gradimo Dom za starije i imamo najbolje vatrogasce u županiji

analiza izbornih rezultata u našoj županiji

Jakšić bi mogao postati novi šef SDP-a, a HDZ nakon Gregura opet imati župana

prijevara u tijeku

Porezna uprava upravo objavila važno upozorenje za sve građane

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje

RASPISAN NATJEČAJ ZA SANACIJU TRAVNJAKA

Još dvije utakmice i hibrid odlazi u povijest. Za Slaven je bio vrlo nesretan zadnjih godina…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati