Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Razbojništvo TIJEKOM DANA OPĆINE

Pozvali ga na cigaretu pa mu iz novčanika izvukli 100 eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv mladića iz Kloštra Podravskog, kojeg se tereti da je u društvu još dvojice maloljetnika počinio razbojništvo. Dogodilo se to u noćnim satima 27. svibnja prošle godine, tijekom proslave Dana Općine Kloštar Podravski za vrijeme koncerta na Trgu svete obitelji. U nakani da se nepripadno okoriste, on i još dvojica maloljetnika s leđa su prišla muškarcu. Dok ga je on držao za ruke, maloljetnici su za to vrijeme pretraživali džepove njegovih hlača. U prednjem džepu pronašli su novčanik iz kojeg su uzeli novac i to dvije novčanice od po 50 eura.

Potom su eure međusobno razdijelili i zadržali za sebe, a ako mu se dokaže krivnja, ovom mladiću prijeti zatvorska kazna u trajanju od jedne do deset godina. Tijekom ispitivanja pred državnim odvjetnikom on je rekao da je u društvu dvojice maloljetnika bio na proslavi Dana Općine Kloštar Podravski. Slavilo se, bio je program s muzikom, a zatim se njihovom društvu pridružio i oštećenik. Mladić tvrdi da im je on sam dao stotinu eura kako bi kupili piće, a oni su s tim novcem otišli i nisu se više vraćali do mjesta gdje je bio oštećenik. Niti su mu donijeli piće, niti su mu vratili novac, već su sve potrošili tu večer na piće, hranu i muziku.

– Ne znam zašto tvrdi da smo mu uzeli novac na silu jer nam ga je on sam dao – kazao je optuženi, no oštećenik je iznio bitno drukčiju verziju događaja. Rekao je kako je pio po kafićima i u jednom je trenutku sreo optuženog i njegovu družbu maloljetnika.

– Kada sam u jednom trenutku krenuo od šatora s muzikom, čuo sam kako me netko zove po nadimku. Bio je to optuženi koji me pitao imam li koju cigaretu za smotati. Sjećam se da mi je rekao da idemo to smotati i krenuli smo prema nekom parkingu, a s njim su bila dva maloljetnika. U jednom trenutku, kada sam im bio okrenut leđima, prišao mi je, primio me za ruke i držao odostraga. Za to mi je vrijeme jedan od klinaca iz desnog džepa uzeo novčanik iz kojeg je izvadio dvije novčanice od 50 eura i novčanik vratio – ispričao je oštećenik i naveo da nije točno da bi on njima dao novac za kupnju alkohola jer bi si on sam kupio piće.

– Događaj nisam odmah prijavio policiji, a kako me je boljela ruka, otišao sam k liječniku te kasnije na hitnu, gdje sam ispričao što se dogodilo. Bilo me je strah optuženog kada me je primio za ruke jer sam išao s njima na povjerenje, a oni su mi uzeli novac – zaključio je oštećenik, a prema medicinskoj dokumentaciji ispostavilo se da je čovjek zaista zadobio istegnuće desnog ramena.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati