Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pred nama je Martinje, policija najavila strože akcije u prometu cijeli vikend

Tijekom prošlogodišnjeg pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača povodom proslave „Martinja“, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke obavljen je nadzor nad 1334 vozača, a alkotestirano je 835 vozača. Sankcioniran je 601 prometni prekršaj, od čega 85 prekršaja  upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola bilo je 15 mladih vozača od kojih su četiri mlada vozača imala koncentracije alkohola od 1,00 do 1,50 promila alkohola u organizmu.

-Kako nam tijekom vikenda predstoji blagdan Sv. Martina, najpoznatiji po narodnom običaju „krštenja mošta“ te povećane konzumacija alkoholnih pića, podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti vozača, istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača zbog čega dolazi do prometnih nesreća. Stoga apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebno vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza odnosno da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića – navode u policiji i dodaju:

-U cilju sprečavanja najtežih posljedica prometnih nesreća od 11. do 14. studenoga 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provoditi će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača u sklopu kojeg će se u petak, 11. studenoga provesti akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.

Inače, tijekom deset mjeseci 2022. godine na prometnicama Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 765 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s poginulim osobama, 208 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 550 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

U ovim prometnim nesrećama smrtno je stradalo sedam osoba, 61 osoba je teško ozlijeđena, dok je 231 osoba lakše ozlijeđena. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 165 prometnih nesreća. U jednoj od četiri prometne nesreće uzrok je vožnja pod utjecajem alkohola.

Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće s poginulim osobama76 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 98 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama stradale su 102 osobe, od kojih su tri osobe smrtno stradale, 23 osobe su teško ozlijeđene, a 76 osoba je lakše ozlijeđeno. U jednoj od tri prometne nesreće s poginulom ili ozlijeđenom osobom uzrok je vožnja pod utjecajem alkohola. Tijekom prvih deset mjeseci 2022. godine policijski službenici su zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirali 1641 vozača.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI