Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
21. smotra kazališnih amatera

Predstava “Lutajuća srca” kazališne družine iz Novigrada Podravskog odnijela pobjedu

U Domu kulture u Đurđevcu u subotu je održana 21. Smotra kazališnih amatera Koprivničko – križevačke županije. Ovu manifestaciju je organizirala Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije, a predstavilo se osam kazališnih družina s osam predstava i nastupilo je stotinjak kazališnih amatera. Selektorica Anđela Vidović odlučila je da je najbolja predstava „Lutajuća srca“ koju je izveo Književno – medijski kutak KUD-a Ivan Vitez Trnski Novigrad Podravski te će Novigradci predstavljati županiju na 64. festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama u svibnju.

Predstavnik na festivalu hrvatske pučke drame bit će predstava „(V)INA d.o.o.“, koju je izveo Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski Novigrad Podravski i Glumišna družina Virje. Te su dvije predstave dobile i nagradu za njegovanje kulturne baštine, a Katarina Franjo i Đurđica Krmčar Zalar nagrađene su za režiju predstave „(V)INA d.o.o“. Nagradu za inventivnost dobila je predstava „Sjeme života“ Male dramske skupine Glumišne družine Virje, a nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu podijelile su Dubravka Marković, Lana Cikoš, Andrea Horvat i Draženka Mihoković. Najbolju sporednu žensku ulogu imala je Jasnica Klasan, a za tekst predstava „Žena je žena“ Opojskog zvona Rasinja. Najbolju mušku ulogu imao je Igor Cepetić, sporednu Miro Kovač, scenografiju predstava „(V)INA d.o.o“, kostime predstava „Prijateljstvo“ KUD-a Srce Koprivnica, a predstavili su se i Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac s predstavom „Grozdana na zrnu papra“, Dramska sekcija KUD-a Delovi s predstavom „Matkanje“ i Dramska skupina KUD-a Zrin Legrad s predstavom „Čij je bor“.

FOTO Gradsko kazalište Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PEVEX IMA VELIKE POPUSTE

Keramika, sanitarije, stolarija i podne obloge sniženi od 15% do 25%

Radno vrijeme 17. travnja

Spar ima obavijest za kupce

Izborna srijeda

Pogledajte kako sutra rade Robin marketi

Izborna srijeda

Lidl ima obavijest za sve kupce

Ne konzumirajte ga

Spar moli sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga vrate u najbližu trgovinu

POSLOVNA PRIČA MLADE KOPRIVNIČANKE

VIDEO Helena: Svaka je torbica unikatna, čak i da ih pokušam kopirati, ne bi mi uspjelo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati