Predstavljena Usmena književnost križevačkog kraja

Knjiga „Usmena književnost križevačkoga kraja“ autorice Tanje Baran u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Križevcima svečano je predstavljena u srijedu u Hrvatskom domu u Križevcima. O knjizi su uz autoricu pred brojnom okupljenom publikom govorili najistaknuti poznavatelji usmene književnosti u Hrvatskoj, professor emeritus Stipe Botica kao pisac predgovora te recenzentica prof. dr. sc. Ljiljana Marks, uz nazočnost druge recenzentice dr. sc. Emine Dabo Hunjak.

Dramska prvakinja Branka Cvitković interpretirala je zapise pjesama, pripovijesti, molitava protiv uroka i zagonetki zabilježenih u križevačkom kraju i objavljenih u knjizi, KUD Prigorje izveo je nekoliko pjesama koje su zapisane u 19. stoljeću i također objavljene u knjizi, dok je kroz program vodila predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima mr. sc. Renata Husinec. Knjigu su predstavljači opisali kao odličan model po kojem bi usmenu književnost mogle i trebale ukoričiti i ostale hrvatske sredine.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI