Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Premijer Plenković otvorio radove na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog

Konačno se i to dogodilo, otvoreni su radovi na brzoj cesti između Križevaca i Kloštra Vojakovačkog. Potvrdio je to danas nešto poslije devet sati Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta, premijeru Andreju Plenkoviću koji je stigao u Križevce kako bi simbolično, ali ovaj put izgleda stvarno, otvorio radove na dionici Križevci – Kloštar Vojakovački. Dionica je duga nešto više od 7 kilometara, a gradit će 30 mjeseci i koštati 228 milijuna kuna.

– Zahvaljujući zaključku Vlade došli smo do dogovora i dopune ugovora s izvođačem te su se stvorili uvjeti da započnu radovi – izvijestio je Josip Škorić premijera Plenkovića.

Dionica je dosta zahtjevna

No, također je izvijestio da je u visokoj fazi priprema i dionica od Kloštra do Koprivnice, odnosno do Gole, dakle granice s Mađarskom. Predana je Studija utjecaja na okoliš, a prema najavama čelnog čovjeka Hrvatskih cesta, radovi na toj dionici trebali bi započeti prije negoli se završe na ovoj na kojoj su danas otvoreni, a do Koprivnice bi ona trebala ići u dvije etape. Također, planirana je spojna točka i s Mađarskom, ali ona do sada još nije definirana.

Za sada se gradi samo sjeverni kolnik, dakle dvotračna cesta.

S premijerom su stigli Oleg Butković, ministar prometa, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede te Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja. Osim otvaranja radova premijer će s ministrima posjetiti Podravku te Županiju gdje će razgovarati s županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI