Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
za livadu veličine 3000 metara kvadratnih Gradu uplatio gotovo 104 tisuće eura

Prigorski poduzetnik kupio atraktivnu parcelu u Koprivnici: “Moguća je benzinska, praonica za kamione ili manja hala”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Livada na Peteranskoj cesti koja se nalazi u sklopu koprivničkog Kampusa, a koju su u Gradu bezuspješno prodavali godinama, napokon je dobila kupca. Krajem studenog, sada već prošle godine, kupio ju je Željko Hulec, prigorski poduzetnik i vlasnik građevinske firme Željo-grad, koji je za parcelu veličine 3000 metara kvadratnih Gradu uplatio gotovo 104 tisuće eura. Da budemo još precizniji, riječ je o livadi koja se nalazi neposredno uz rotor i vodi prema nedavno izgrađenom podvožnjaku Danica.

O njoj se, inače, pisalo prije nekoliko godina, kada se najavljivala izgradnja benzinske postaje s popratnim sadržajem poput prehrane. Temelji su tada bili čvrsti, jer je kaparu za parcelu uplatila tvrtka Dirus projekt iz Zagreba, koja u vlasništvu ima već desetak benzinskih postaja diljem Hrvatske. Međutim, sve to palo je u vodu, čelnici tvrtke Gradu nikada nisu uplatili kupoprodajnu cijenu od gotovo milijun kuna, a ostali su i bez 87 tisuća kuna kapare. Sukladno tome, Grad je početkom 2022. godine spomenutu parcelu ponovno stavio na prodaju, a sad je napokon pronašao i kupca.

Ideje postoje, realizacija daleko

Željo-grad je, inače, tvrtka sa sjedištem u malenom mjestu Presečno Visočko, koje se nalazi točno na granici naše i Varaždinske županije. Kako nam je pojasnio vlasnik Željko Hulec, aktivni su na križevačkom području, gdje su izgradili nekoliko stambenih zgrada, ali i nedavno otvorenu benzinsku postaju nasuprot tamošnjeg Trgovačkog centra Supernova. Hoće li istu stvar napraviti i u Koprivnici nije nam otkrio, ali nekoliko ideja ima.

– Napravili smo geodetski snimak kako bismo riješili ulaze, ali što će tamo biti još nismo sigurni. Istina je da sam razmišljao o benzinskoj postaji, ali po glavi mi se mota i praonica za kamione, a možda i neka mala hala. Kažem, neke ideje postoje, ali sve je to još dosta daleko od realizacije, jer su mi neke druge stvari trenutno prioritet – poručio nam je Hulec i otklonio priče kako je zemljište kupio samo kako bi ga preprodao.

Kako god bilo, interes za benzinskom postajom ili praonicom za kamione na toj lokaciji ne treba nas čuditi, jer ionako prometna Peteranska cesta nedavno je, izgradnjom nadvožnjaka i djelomičnim zatvaranjem Čarde, postala još prometnija. Međutim, Hulecove planove možda promijeni saznanje da je Grad ovih dana u prodaju pustio dvije susjedne parcele, koje zajedno imaju gotovo 4000 metara kvadratnih.

Prodaju se susjedne parcele

Te dvije nalaze se na Trgu Žarka Dolinara, a Grad je natječaj na službenim stranicama objavio 28. prosinca. Tamo je pojašnjeno da je riječ o građevinskim zemljištima površina 1785 i 2163 metara kvadratnih. Veće se prodaje za 60.300 eura, a manje za 49.800 eura. Prva javna dražba održana je u srijedu, 10. siječnja.

– Nisam znao da se prodaju ta susjedna zemljišta, ali sada kada ste me upoznali s tom činjenicom, pojavio se i određeni interes. Moram detaljnije vidjeti o čemu se radi pa ću onda biti i pametniji, ali kažem, postoji mogućnost da se pojavim na javnoj dražbi – kratko je prokomentirao.

U tom slučaju, morat će uplatiti jamčevinu u visini 11.010 eura, koliko iznosi za oba zemljišta. Upravo je dokaz o uplaćenoj jamčevini jedan od uvjeta kako bi potencijalni kupci mogli sudjelovati na javnoj dražbi. Ako interes bude veći, najpovoljnijim sudionikom u natječaju smatrat će se onaj tko na javnoj dražbi ponudi najviši novčani iznos povrh početne cijene. Ako, pak, zainteresiranih ne bude, javne dražbe ponavljaju se svakog 10. u mjesecu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati