Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dobit veća 700 tisuća eura

Prihodi podravske tvrtke pali, plaće radnika rasle

Podravska tvrtka Bilokalnik – IPA, koja se bavi proizvodnjom papirnate ambalaže, objavila je tromjesečni financijski izvještaj za razdoblje od 1. svibnja do 31. srpnja, koji pokazuju da su tada ostvareni manji prihodi, ali veća dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Izvješće je objavljeno na stranicama Zagrebačke burze, a iz koprivničke tvrtke ističu da su od svibnja do srpnja ove godine ostvarili količinsku prodaju od 15,2 milijuna m2 ambalaže od valovitog kartona, što je više od planirane prodaje za 2,4 posto.

U odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ističu iz Bilokalnika, zabilježen je pad u količini prodane ambalaže od 4,2 posto. Ostvareni prihodi u ovom tromjesečju iznose 6,8 milijuna eura, što je 1,3 manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no zato su i rashodi tvrtke bili puno manji. Iznosili su 5,5 milijuna eura, što je 2 milijuna eura manje nego lani pa je zato i ostvarena dobit prije oporezivanja bila bitno veća nego lani i iznosila je 1,3 milijuna eura. To je povećanje od čak 700 tisuća eura u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Unatoč pojačanoj izloženosti riziku likvidnosti u okruženju, društvo svoje obveze podmiruje u rokovima. Društvo nije imalo značajnih problema s likvidnošću i naplatom potraživanja iako je na tržištu i kod kupaca i dalje izražen problem u prikupljanju izvora sredstavastoji u izvješću koje potpisuje predsjednica Uprave Ana Soldo, koja je prijavila da je tvrtka poslovnu godinu 2022./23. nakon oporezivanja završila s dobiti u iznosu od 1,519 milijuna eura.

Na dan 30. travnja ove godine u radnom je odnosu bilo ukupno 158 zaposlenika čija je prosječna plaća iznosila 965 eura ili nekih 70 eura više u odnosu na prošlu godinu, kada je u Bilokalniku, koji je u vlasništvu britanske ambalažerske korporacije DS Smith, radilo i petnaestak ljudi više.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati