Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DAVORU GODINU I POL ZATVORA, POKUŠAO JE SPRIJEČITI DOKAZIVANJE KAZNENOG DJELA I PRIJETIO JE

Prijetio djelatnici salona vjenčanica, ali i vlasniku prostora

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne i pol godine na Općinskom sudu u Koprivnici nepravomoćno je osuđen 31-godišnjak iz okolice Koprivnice. Koprivničanec koji je i ranije osuđivan zbog prijetnji, krađa, teških krađa i razbojništva, u istražnom je zatvoru u Varaždinu još od 5. lipnja prošle godine, što mu je uračunato u zatvorsku kaznu. On je proglašen krivim za sprječavanje dokazivanja i prijetnje, a incident zbog kojeg je završio u zatvoru odigrao se 5. lipnja prošle godine u Koprivnici. Tog je dana, oko 7:45 sati, došao do salona vjenčanica i svečanih haljina u Koprivnici i počeo vrijeđati djelatnicu koja je tek dolazila na posao. U cilju da je ustraši, počeo joj se približavati i vičući izgovarao riječi da u roku od sedam dana povuče prijavu protiv njega. Rekao joj je da on ima sedam godina zatvora, da mu je svejedno i da će je ubiti, da će ubiti njenog muža, da će razbiti sve izloge salona i zapaliti ga. Nakon što su oboje izašli iz salona, ponovno joj je rekao da će je ubiti, a to je ustrašilo djelatnicu.

Telefonske prijetnje

Pet minuta kasnije, prijetio je i vlasniku prostora u kojem se nalazi salon vjenčanica i to u telefonskom razgovoru. Prijetio mu je u nakani da utječe na sadržaj vlasnikovog iskaza kao svjedoka na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnicu u drugom slučaju koji se vodio protiv 31-godišnjaka zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Pretpostavljao je da ga je vlasnik prijavio radi oštećivanja staklenog izloga na njegovom poslovnom prostoru i rekao mu je da povuče prijavu. Rekao je da zna tko je on i da će ga kad-tad naći, porazbijati mu sve prozore na salonu i da će ga zapaliti i ubiti. Da situacija bude nevjerojatnija, njemu se u istom postupku sudilo i za oštećenje tuđe stvari, odnosno za razbijanje staklenog izloga salona vjenčanica, za što je na kraju oslobođen. Teretilo ga se po toj točci optužnice da je 30. ožujka prošle godine oko 13:30 sati bacio kamen u izlog salona. Uz izrečenu kaznu zatvora, izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja koja će se izvršavati u okviru zatvorskog sustava. Tijekom suđenja je istaknuo da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret i naveo da on nije razbio staklo na salonu. Rekao je da je 5. lipnja prošle godine došao u salon i da je ondje zatekao nepoznatu gospođu kako razgovara s vlasnikom kako bi on povukao prijavu koju je podnio za razbijanje stakla.

Kapuljača i prljave hlače

– Gospođa je istrčala van, počela paničariti, a potom je nazvala vlasnika prostora s kojim sam potom razgovarao i tražio sam ga da povuče prijavu za razbijanje stakla na salonu. Ta mi je osoba na kraju rekla da je boli k***c i neka on razbije i zapali salon – istaknuo je i osporio da je bilo kome prijetio, kao i da je cijeli proces protiv njega zapravo montiran proces. Djelatnica salona navela je kako je 30. ožujka u poslijepodnevnim satima razbijeno staklo na izlogu. Ona je tada bila ondje, ali u podrumskom prostoru i čula je tresak i lom, a kada je istrčala van, nije vidjela nikoga i pozvala je policiju i vlasnika poslovnog prostora. Zamijenili su staklo, a 5. lipnja ujutro ju je po dolasku na posao dočekao nepoznati muškarac koji joj je počeo prijetiti.

– Ušla sam u salon, a za mnom je ušla muška osoba starosti oko 30 godina koja je na sebi imala crnu majicu s kapuljačom na glavi, široke prljave hlače i stare patike. Rekao mi je da treba gazdu, nakon čega mi je počeo prijetiti i tražio je da nazovem gazdu, odnosno vlasnika prostora. Nazvala sam ga i objasnila mu da je okrivljeni došao u salon i tražio da se povuče prijava protiv njega. Razgovor je bio na zvučniku i čula sam da je taj muškarac prijetio vlasniku, a sve je vrijeme prijetio i meni – istaknula je djelatnica dok je vještakinja psihijatrica istaknula da je kod okrivljenika dijagnosticirana laka mentalna retardacija i shizoidni poremećaj.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati