Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svekar se znao tako napiti da bi se rušio po djeci, a sada se namjerio na snahu

“Prijetio sam snahi nehotice. Kad se vratim doma s terena volim se opustiti…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je na Općinskom sudu u Varaždinu osuđen 52-godišnjak iz Podravine. Ovaj do sada neosuđeni muškarac osuđen je zbog prijetnji koje je u prijepodnevnim satima, 6. srpnja prošle godine, uputio snahi. U nakani da je zastraši, 52-godišnjak je u alkoholiziranom stanju odlučio zastrašiti snahu i to iz revolta što je ona rekla da će pozvati policiju ako je ne pusti na miru.

– Kaj buš ti meni, ako ćeš zvati policiju, ako ćeš zvati policiju, to će ti biti zadnje – zgrozio se 52-godišnjak snahi, a te su riječi kod nje izazvale osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost.

Alkohol je kriv

Tijekom suđenja, 52-godišnjak je priznao što mu se stavlja na teret i dodao da je za sve kriv alkohol, kao i da je snahi prijetio nehotice.

– To što sam tada nehotice rekao, nikada ne bih učinio. Snahu sam prihvatio kao svoju kćer. Pretežito radim u Njemačkoj i kada sam ne terenu uopće ne konzumiram alkohol. No, kada dođem kući, dopustim si opuštanje i konzumaciju alkoholnih pića. Ovaj me događaj potaknuo da se osvijestim i shvatim da alkohol štetno djeluje na mene, zbog čega sam se dragovoljno javio na liječenje od ovisnosti o alkoholu. U zadnje vrijeme se u potpunosti klonim alkohola i apstiniram od njega – kazao je osuđeni 52-godišnjak, a snaha je rekla da svekar nije nikada fizički nasrnuo na nju, ali boji se pijanih ljudi.

– Još otkako se svekar razveo, govori mi da sam donijela zlo u kuću. Prije tri godine počeo je više piti i pod utjecajem alkohola znao je biti i tri puta u toku dana. U takvom se stanju znao pijan rušiti po kući, jednom se čak srušio na moju kćer i tako je ostao spavati. Znali smo ga voziti na hitnu koliko je bio pijan – otkrila je snaha pa se dotakla incidenta zbog kojeg je svekar završio na sudu.

Kaj buš ti meni

– Tog sam dana išla k liječniku i ostavila sam mu djecu na čuvanje te mu napomenula da ne pije. Vratila sam se kući oko 10 sati i vidjela da je već pod utjecajem alkohola. Nastojala sam djecu skupiti oko sebe, rekla sam im da se maknu od djeda, a on je na trenutak izašao van. Kad se vratio unutra, bojala sam se da se opet ne sruši na djecu i rekla sam mu da ću zvati policiju, nakon čega je on rekao „kaj buš ti meni…“ – istaknula je snaha i dodala da je svekar takav samo kad je pod utjecajem alkohola, a dok je trijezan dobro se slažu i funkcioniraju kao obitelj.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati