Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ČUDOVIŠNI ISPAD U PODRAVINI

Prilikom uhićenja ozlijedio trojicu policajaca, izgrizao madrace u zatvorskoj ćeliji

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Gotovo osam godina nakon incidenta koji je započeo u Kalinovcu, a nastavio se u prostorijama policijske postaje Đurđevac, stigla je i nepravomoćna presuda Općinskog suda u Koprivnici. Sve je ondje pošlo po zlu 6. kolovoza 2016. godine oko 22:45 sati, kada su dva policijska službenika intervenirala u Dravskoj ulici Kalinovcu zbog poziva da danas 38-godišnjak iz okolice Đurđevca stvara probleme. On je, stoji u presudi, počeo vrijeđati policijske službenike pogrdnim riječima „p…. vam materina, koji ste vi k….“. U cilju da ustraši jednog policijskog službenika, povišenim mu je tonom rekao da će ga ubiti. Da će ga pronaći, da on zna gdje policajac živi i da neće mirno hodati ulicom, a te su riječi kod policajca izazvale osjećaj straha. Isti je taj policajac 38-godišnjaku svejedno stavio lisice na ruke i odveo ga u službeno vozilo, gdje ga je 38-godišnjak nogom udario u desni dio glave, kojom je prilikom policajcu stradalo oko. Drugog je policajca nogom udario u trbuh.

Cirkus se nastavio

Cirkus se nastavio i nekih sat vremena kasnije u prostorijama Policijske postaje Đurđevac. Nekoliko minuta prije ponoći, u cilju da nanese štetu dok se nalazio u posebnoj prostoriji za zadržavanje, ovaj je Podravec rukama potrgao spužvu madraca. Time je Republici Hrvatskoj počinio štetu od tristotinjak eura, a kada mu je policijski službenik ponovno stavljao lisice na ruke, 38-godišnjak ga je nogom udario u desnu potkoljenicu. Usput mu je i prijetio rekavši mu „J… ti bog mater, bum te vmoril, mene ništ ne j…, kad izađem nema te!“, a te su riječi kod policajca izazvale osjećaj straha. No, tu nije kraj, jer je očito bio tako divlji da su ga policajci iz Đurđevca morali prebaciti u Koprivnicu, gdje je 38-godišnjak nastavio stvarati probleme. Nakon što je smješten u prostoriju za smještaj uhićenih osoba, u cilju da nanese štetu, on je zubima i rukama pokidao kožnu presvlaku na madracu, pritom pričinivši štetu Republici Hrvatskoj u iznosu od oko 150 eura. Tako je osuđen za četiri kaznena djela napada na službenu osobu, jedno kazneno djelo prijetnje i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Kako je on do tada bio neosuđivana osoba, a protiv njega se u međuvremenu nije poveo niti jedan drugi sudski postupak, sudac Općinskog suda u Koprivnici je prema njemu bio dosta milostiv.

Rad za opće dobro

Izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, no neće u zatvor pošto mu je ista zamijenjena radom za opće dobro. I to tako da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada, a ako se u roku od osam dana kada mu stigne poziv ne odazove na odrađivanje društveno korisnog rada, završit će u zatvoru. Osim toga,izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od njegovih 50 dnevnih dohodaka u ukupnoj visini od 929 eura s time da jedan njegov dnevni iznos iznosi 18,58 eura. Rok za plaćanje ove kazne iznosi šest mjeseci, dužan je državi naknaditi oko 450 eura za uništene madrace u policijskim prostorijama, a dužan je naknaditi i troškove kaznenog postupka u iznosu od oko 1180 eura. Tijekom suđenja, očitovao se da se smatra krivim za sve ono što mu je stavljeno na teret.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati