Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Primjer drugima: U ovoj općini svaka obitelj koja dobije prinovu dobiva čak 8.000 eura

Općina Sali na Dugom otoku dobar je primjer ostalim općinama obzirom da je rekorder u Hrvatskoj po naknadama koju obitelji dobivaju za novorođenče jer svaka obitelj koja dobije dijete dobiva 8 tisuća eura odnosno 60.000 kuna u šest jedankih rata, a ovako visoku naknadnu uveli su još 2017. godine. Boravak djece u vrtiću isto sufinancira općina, a izdvaja se i za božićne poklone te školske radne bilježnice.

– Djeca dobivaju jedan bolji tretman, mogu dobiti kvalitetnije usluge, kvalitetniju hranu za bebe, kvalitetnija kolica mogu se kupiti. Velika je stvar zbog toga što je na otoku sve skuplje i samim time taj novac znači dosta, rekao je Sebastijan Raljević, otac jednogodišnje djevojčice.

Ono što se često zaboravlja je činjenica da je na otocima uvijek sve skuplje, od osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština do goriva.

– Kad gledamo čisto statistički od 2017. godine se rađa preko deset djece godišnje u općini. Ako gledamo koliko je učenika u osnovnoj školi, u osam razreda osnovne škole samo tri razreda imaju deset i više djece. Mislim da je najveći značaj te potpore da olakša život i djeci i roditeljima i da oni ostanu na otoku, što je cilj te mjere, kazao je Zoran Morović, načelnik općine Sali. Tako roditelji dvoje ili više djece primaju već vrlo velike iznose, uz pomoć kojih se može pokrenuti kakav poslić, ili opremiti i modernizirati već postojeći, što će olakšati otočni život odraslima i osigurati bezbrižno djetinjstvo najmlađima, piše HRT.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI