Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Primjer drugima: U ovoj općini svaka obitelj koja dobije prinovu dobiva čak 8.000 eura

Općina Sali na Dugom otoku dobar je primjer ostalim općinama obzirom da je rekorder u Hrvatskoj po naknadama koju obitelji dobivaju za novorođenče jer svaka obitelj koja dobije dijete dobiva 8 tisuća eura odnosno 60.000 kuna u šest jedankih rata, a ovako visoku naknadnu uveli su još 2017. godine. Boravak djece u vrtiću isto sufinancira općina, a izdvaja se i za božićne poklone te školske radne bilježnice.

– Djeca dobivaju jedan bolji tretman, mogu dobiti kvalitetnije usluge, kvalitetniju hranu za bebe, kvalitetnija kolica mogu se kupiti. Velika je stvar zbog toga što je na otoku sve skuplje i samim time taj novac znači dosta, rekao je Sebastijan Raljević, otac jednogodišnje djevojčice.

Ono što se često zaboravlja je činjenica da je na otocima uvijek sve skuplje, od osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština do goriva.

– Kad gledamo čisto statistički od 2017. godine se rađa preko deset djece godišnje u općini. Ako gledamo koliko je učenika u osnovnoj školi, u osam razreda osnovne škole samo tri razreda imaju deset i više djece. Mislim da je najveći značaj te potpore da olakša život i djeci i roditeljima i da oni ostanu na otoku, što je cilj te mjere, kazao je Zoran Morović, načelnik općine Sali. Tako roditelji dvoje ili više djece primaju već vrlo velike iznose, uz pomoć kojih se može pokrenuti kakav poslić, ili opremiti i modernizirati već postojeći, što će olakšati otočni život odraslima i osigurati bezbrižno djetinjstvo najmlađima, piše HRT.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŠKOLA ĆE IMATI JEDNOSMJENSKU NASTAVU I NOVU DVORANU

Obnavljat i nadograđivat će se jedna od najvećih škola u državi

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

Upišite pojam koji želite pretraživati