Pročelnici raspravljali o Euru, najavljene i edukacije zaposlenih

U Županijskoj upravi održan je ovaj tjedan kolegij župana, pročelnika županijskih upravnih tijela, a najviše se raspravljalo o pripremi za uvođenje eura. O tome je govorio pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Masnec. Podsjetio je kako su nedavno održane informativne radionice na tu temu gdje su predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja govorili o obavezama i postupcima u poslovanju za korisnike županijskog proračuna, a ujedno su pojašnjene glavne odrednice zakonskih postupaka uvođenja eura kao službene valute sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj poduzetnicima, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucijama.

-Proces uvođenja nove valute zahtijeva prilagodbe i promjene poslovnih procesa, ali i pravovremeno osposobljavanje i edukaciju svih uključenih te će Županija učiniti sve potrebno kako bi taj proces protekao na najvišoj mogućnoj razini – istaknuo je župan Koren.

U nastavku Kolegija razgovaralo se o pripremama za sljedeću sjednicu Županijske skupštine, a pročelnici su župana izvijestili o aktualnostima i dinamici provođenja planiranih projekata te ostalim aktivnosti u svojim upravnim odjelima.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI