Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OPTUŽENA SKUPINA KOJA JE KOPRIVNICU GODINAMA OPSKRBLJIVALA DROGOM

Prodavali kokain, hašiš i speed pa upali u policijsku klopku

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv četiri muškarca s koprivničkog područja koje se tereti da su Koprivnicu i okolna mjesta kroz duže razdoblje opskrbljivali drogom. Dražen (51), Marinko (40), Saša (43) i Marin (41) terete se za kaznena djela kao što su neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kaznena djela protiv zdravlja ljudi te da su raznim vrstama droga opskrbljivali ne samo koprivničko, već i ludbreško područje. Prodavali su se kokain, amfetamini, marihuana, hašiš i to pred kafićima, benzinskim pumpama i trgovinama u Koprivnici, na Trgu slobode u Ludbregu, u Glogovcu, Koprivničkim Bregima, Herešinu, Hlebinama i mnogim drugim mjestima. Osim za preprodaju manjih količina droge, prvooptuženog Dražena tereti se i da je u više navrata konzumirao drogu zajedno s drugim ljudima ili bi im je dao na uživanje, a trajalo je to sve od 2018. pa do početka 2022. godine.

Posrednik u prodaji

Drugooptuženi Marinko je pak „operirao“ po području Prigorja, gdje je prodavao amfetamine i dijelio marihuanu, a kod njega je pretragom kuće pronađeno i streljivo. Sašu se pak tereti da je ljudima nudio na prodaju drogu kao i da je drugima drogu davao na trošenje, a Marina se tereti da je bio posrednik u preprodaji te da je on Draženu nalazio mušterije. Ispostavilo se da je Dražen preprodajom droge zaradio 1.136 eura, a Marinko 66 eura te je optužnicom predloženo da taj iznos uplate u korist državnog proračuna ako presuda protiv njih postane pravomoćna. Prilikom ispitivanja pred državnim odvjetništvom Dražen je iznosio obranu vezanu uz samo nekoliko slučajeva za koje ga se tereti. Rekao je da se s tim ljudima družio poslovno i prijateljski, ali drogu niti je prodavao, niti je davao.

– Posjedovao sam drogu kao što me se tereti jer sam je u to vrijeme konzumirao radi bolova u kičmi – kazao je Dražen, dok je Marinko bio puno rječitiji. On je pred policajcima rekao da je od Dražena u pet navrata uzeo amfetamin za 80 kuna po gramu, a potom ga prodao drugoj osobi za 100 kuna po gramu. Kazao je da sebe smatra sportskim konzumentom droge, a Dražena je upoznao tako što mu je prodao motor za auto i tako su nastavili surađivati.

– Osim amfetamina, Dražen mi je na prodaju nudio i marihuanu i kokain. On mi je pokazao kako se amfetamin, odnosno „speed“ konzumira – rekao je Marinko, a Saša je naveo da je jednom nudio na prodaju „speed“, no do prodaje nije došlo. Kazao je i da se početkom 2022. godine intenzivno družio s Draženom, od kojeg je dva puta kupio „speed“, a da je s njim često znao konzumirati drogu i da je obično upravo Dražen „častio“.

Priča se pročula

Jedan od svjedoka naveo je kako mu je Dražen u više navrata davao „speed“, a drugi je naveo kako je preko kolege s posla čuo da Dražen prodaje drogu pa ga je i sam kontaktirao, no do posla nikad nije došlo. Treći je rekao da je od Dražena u nekoliko navrata kupio kokain i hašiš, a i iskazi drugih svjedoka su vrlo slični. Od nekoga bi obično čuli da Dražen prodaje drogu pa su ga i sami kontaktirali, a tada bi obično došlo do primopredaje droge raznih vrsta. A kada se priča o čovjeku koji prodaje drogu mnogima pročula, jasno da je za nju morala saznati i policija koja je neko vrijeme pratila skupinu okupljenu oko Dražena i kada su očito skupili dovoljno dokaza, krenuli su akciju.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati