Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt cjelodnevne škole tema sastanka s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja

U prostorima koprivničke Gradske uprave u srijedu je održan sastanak s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja na temu provođenja eksperimentalnog programa „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – održiv, pravedan i učinkovit sustav odgoja i obrazovanja“ koji je pokrenut ove školske godine, a u njemu sudjeluju gradska OŠ Podolice i županijske OŠ Sidonije Rubido Erdődy iz Gornje Rijeke i OŠ Koprivnički Bregi.

Sastanku su uime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž zajedno sa suradnicima te uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predstavnice Svjetske banke i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Diannu Pizzaro i  Sonju Jeđud Tabulu zanimala su iskustva osnivača škola nakon što se krenulo u projekt cjelodnevne škole kako bi se na temelju iskustava po potrebi unaprijedili trenutni elementi i parametri provođenja programa. Ključno je saslušati potrebe i želje te mišljenja ključnih dionika – osnivača, nastavnika, roditelja i učenika,  kako bi se model potencijalno dodatno unaprijedio, istaknule su Pizzaro i Jeđud Tabula, dodavši kako su svjesne da je projekt u početku naišao na otpor dijela zajednice, podjednako roditelja i nastavnika te kako vjeruju da su protekom vremena oni koji su ušli u sustav cjelodnevne škole uvidjeli koristi koje takav projekt donosi.

Gradonačelnik Jakšić i zamjenica Ostriž su istaknuli kako je u startu projekta kod dijela roditelja i nastavnika bio prisutan određen strah od reforme, no prve reakcije iz gradske osnovne škole Podolice su vrlo pozitivne. Zamjenik župana Ljubić je kazao kako dvije županijske osnovne škole koje sudjeluju u projektu također imaju pozitivna iskustva te dodao da je jedan od problema o kojem se treba detaljnije razgovarati – usklađivanje radnih sati kod onih nastavnika koji izvode nastavu na više škola. Sudionici sastanka su se složili kako je riječ o progresivnom projektu koji priprema učenike za bolju budućnost te da će se evaluacijom i mjerenjem početnih rezultata nastojati unaprijediti cjelokupni program. U tu svrhu, uz sredstva koja su škole dosad dobile, svakoj će se školi dodijeliti i po 20 tisuća eura za daljnje provođenje aktivnosti poput organizacija edukativnih tribina, gostujućih predavanja i svega onoga što može koristiti učenicima u razvoju znanja i kompetencija.

Na sastanku su razmijenjena iskustva i ideje koje će se primjenjivati u nastavku provođenja projekta cjelodnevne škole, a druženje je nastavljeno u OŠ Podolice i OŠ Koprivnički Bregi gdje su odrađene fokus grupe, odnosno sastanci s roditeljima i nastavnicima koji su prezentirali svoja iskustva u prvih mjesec i pol dana provođenja projekta.

FOTO Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati