Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAKON ZAHTJEVNIJIH RADOVA I ZAVRŠetka AGLOMERACIJA PREUREDIT ĆE SE STARČEVIĆEVA

Prometna žila kucavica postaje dvosmjerna, s rotorom i dvije staze

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prometnica koja svojom dužinom to nije, ali brojem vozila koji njome svakodnevno prođe svakako je, jedna od najvažnijih ulica u Koprivnici kroz koji će mjesec doživjeti potpuni preobražaj. Transformacija, odnosno rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića projekt je koji će, prema planovima gradske Uprave, doći na red sredinom iduće kalendarske godine. Žila kucavica, Starčevićeva ulica, povezuje centar grada sa željezničkim kolodvorom i Vinicom. Kako je moguće iščitati iz nacrta, rekonstrukcijom je zahvaćeno područje od Ulice pravednika među narodima do križanja s Ivanjskom ulicom te dio prema ulici Hrvatskih branitelja. Ulica će nakon svega biti ljepša i sigurnija za automobile, bicikliste i pješake.

Ono što je najveća novost u cijeloj priči, a tiče se vozača automobila, je da će cijela Starčevićeva ulica biti pretvorena u dvosmjerni promet, a na raskrižju s Ivanjskom ulicom bit će izgrađen rotor. U sklopu projekta planirana je i izgradnja lijevog skretača iz ulice Hrvatskih branitelja na Starčevićevu, točnije kod zgrade uglovnice, u dužini 60 metara. Građevinskim radovima bit će obuhvaćena i Ivanjska ulica od pekare Dora do semafora gdje se produžuje desni skretač pored postojeće trgovine. Pješaci i biciklisti će nakon rekonstrukcije također morati usvojiti nova pravila kretanja.

S desne strane Starčevićeve, ako gledamo prema Podravkinoj upravnoj zgradi, bit će sagrađena staza za zajedničko korištenje pješaka i bicikla. Riječ je o stazi koja izgleda poput pješačke, no nije iscrtana i malo je veće širine, a znakom je obilježeno da se njome smiju kretati i bicikli. Ta staza protezat će se od Ulice pravednika među narodima do semafora u Ivanjskoj ulici. S druge strane Starčevićeva ostaje pješačko-biciklistička staza za oba smjera. Nadalje, u Ivanjskoj ulicu uz trgovinu Motociklist bit će obnovljena pješačka staza koja se proteže uz pekaru Doru i preko pješačkog prijelaza spaja na novi dio koji je Podravka opločila. Nova regulacija donosi i nova pravila kretanja za brojne srednjoškolce i učenike osnovne škole koji će po pecivo ili slanac ubuduće obavezno ići preko pješačkog prijelaza. Novi rotor bit će omeđen metalnim ogradama, a staza ispred Dore stupićima pa će tako djeca biti preusmjerena na prelazak na pravom mjestu. Novost je i da će važeća biciklistička staza uz Podravkinu upravnu zgradu prema željezničkoj pruzi biti pretvorena u prometnicu.

No, biciklisti nemaju razloga za zabrinutost jer će s južne strane od pješačkog pothodnika iz smjera Kolodvorske ulice prema centru grada biti sagrađena pješačko-biciklistička staza u punoj širini od gotovo četiri metra. Budući da je Ulica Ante Starčevića jedna od glavnih gradskih prometnica, bez koje privremena regulacija uzrokovana radovima na projektu Aglomeracija Koprivnica ne bi funkcionirala, početak radova pričekat će završetak radova na projektu Aglomeracija Koprivnica, pojasnili su iz Grada. Predviđeni početak radova je u drugoj polovici 2024. godine.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Ulaganjem se očekuje povećanje proizvodnje, prodaje, izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima

Uspješnim provođenjem projekta KROLID izgradio preko 700 m² nove radionice za izradu metalne galanterije

PZC-OVE EKIPE SPREMNE ZA ZIMSKE RADOSTI

VIDEO Stabilno na prometnicama, na kalničkom i bilogorskom terenu potreban dodatan oprez

Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Upišite pojam koji želite pretraživati