Proračun Picokijade je milijun kuna, a očekuje se najbolja do sada

Od petka do nedjelje u Đurđevcu će biti održana najveća županijska manifestacija, Picokijada. I ove će godine ponuditi bogat program s čak 44 priredbe i oko 2000 sudionika i to ne samo iz Đurđevca i Podravine, već iz cijele Hrvatske.

Ova je najava objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U gradu je „opća mobilizacija“, sve udruge sudjeluju u pripremi i vjerujem da će ovo biti jedna od najboljih Picokijada. Svi su uključeni, od najmlađih do najstarijih, pa smo sastavili program koji će zadovoljiti ukuse svih generacija te će svatko moći pronaći idealnu priredbu po svom ukusu. Picokijada je i dalje samoodrživa manifestacija s proračunom od milijun kuna – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči.

I ove godine naglasak je stavljen na tri najznačajnije priredbe – scenski prikaz Legende o picokima, povorku aranžiranih kola Podravina od leta do leta te izložbu tradicijskih kolača i ručnih radova. Scenski prikaz ponovno će režirati Krešo Dolenčić prema tekstu Vida Baloga, a u izvedbi će sudjelovati više od 300 glumačkih amatera.

– Krešo Dolenčić jamstvo je da će scenski prikaz i ove godine biti na visokoj razini i ponuditi određene novitete. U prikazu će sudjelovati i članovi deset povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, što je također jamstvo da ćemo imati jednu od najboljih izvedbi. Posebno nas veseli činjenica da je scenski prikaz Legende o Picokima najveća predstava na otvorenom u Hrvatskoj – istaknuo je Mario Fuček, direktor đurđevačke Turističe zajednice.  

Krešo Dolenčić

I glazbeni dio programa bit će bogat pa će posjetitelji moći uživati u koncertima Zvonka Bogdana u petak, Tonija Cetinskog u subotu te Opće opasnosti u nedjelju. U program su uvrštene i nove priredbe od kojih je najzanimljiviji Old town etnofest u sklopu kojeg će u petak od 23 sata u dvorištu utvrde Stari grad za vrhunsku zabavu biti zaduženi bendovi Ogenj i Cinkuši, kao i igrokaz djelatnica Gradske knjižnice Đurđevac prema slikovnici O devama i velikom srcu Đurđevca autorice Silvije Šesto.

– Ulaz na sve priredbe Picokijade je besplatan pa očekujemo i da po broju posjetitelja srušimo rekord – zaključio je Mario Fuček.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI