Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Proračun u znaku projekta koji bi trebao promijeniti ludbreško školstvo!

Gradski bi vijećnici Ludbrega danas popodne trebali izglasati proračun za 2023. godinu. On je, kao i svi drugi proračuni u Hrvatskoj, po prvi put izražen u eurima. Tako je plana za sljedeću godinu da prihodi proračuna budu oko 9,7 milijuna eura. Svakako je najvažniji odsjek u ovom dokumentu Odsjek za razvojne projekte, gdje su zacrtani najvažniji ciljevi gradske uprave u nadolazećoj godini.

U spomenutom Odsjeku nabrojani su projekti vrijedni 3,78 milijuna eura. Od tog za razvoj poduzetništva planirano je 133.000 eura, dok se najveći dio, i to  3.65 milijuna eura, odnosi na realizaciju 11 projekata. To su redom po vrijednosti:  STEM centar LORI, energetska obnova zgrade Grada Ludbrega, dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Radost Ludbreg, energetska obnova NK Podravina, tekući projekt VR Education, VIA SANT MARTIN, STE(A)M KIDS, digitalizacija javne uprave, projekt SSSGAUE i EUREBITH.

Dubravko Bilić

Svakako najveći projekt je STEM centar LORI, na koji se odnosi 2,6 milijuna eura. Podsjetimo, ovim projektom Grad i partneri izgradit će i uspostaviti regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, kao neformalni oblik suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, osnovnih škola te drugih dionika. Grad Ludbreg ovaj projekt provodi u suradnji s okolnim općinama.  Projekt LORI temeljit će se na STEM tematskom području, uvođenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u odgoj i obrazovanje te na razvoju i poboljšanju STEM vještina učitelja, odgojno-obrazovnog osoblja i učenika. Projektom se planira riješiti problem nedostatnih prostora za STEM obrazovanje, nepostojanje adekvatno opremljenih STEM učionica, manjak znanja i vještina učitelja, odgojno-obrazovnih radnika i učenika u STEM području te smanjenih mogućnosti za učenike u postojećem osnovnoškolskom obrazovnom sustavu.

Sam centar nalazit će se na prostoru starog mlina, a dio tog kompleksa Grad je kupio zapravo za tu svrhu. Energetska obnova zgrade gradske uprave koštat će oko 500 tisuća eura te je drugi po veličini projekt koji će se provoditi u Ludbregu. Oko 170.000 eura uložit će se u obnovu dječjeg vrtića Radost, 66 tisuća eura u energetsku obnovu zgrade NK Podravina. Većina ovog novca neće doći izravno iz „gradske kase“, već je za te projekte odobreno sufinanciranje iz raznih izvora na razini države i EU.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka

PRVA UTAKMICA IKAD S ARAPIMA

FOTO Druga pobjeda u tri dana, Štrkalj srušio Arape iz prvog dodira s loptom na utakmici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati