Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prosjak tražio milostinju, sud ga kaznio jer je uznemiravao vjernike

Krešimir (48) iz Zagreba na Općinskom sudu u Varaždinu proglašen je krivim zbog prosjačenja na Danima ludbreške Svete nedjelje, te mora platiti ukupno 528 kuna kazne zajedno sa sudskim troškovima.

Kako govori presuda, Krešimir je 5. rujna prošle godine oko 9.20 sati na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, tijekom vjerskog okupljanja, koristeći svoje tjelesno stanje budući da je nepokretna osoba u invalidskim kolicima, u rukama držao plastičnu posudu i od prolaznika tražio milostinju u vidu novčanih priloga govoreći im da je u teškom invalidnom i zdravstvenom stanju.

– Pomozite teškom invalidu, pomozite sirotinji – obraćao se prolaznicima okrivljeni Krešimir i prema policiji tako ih, prikazujući svoje materijalno i socijalno stanje kao teško, uznemirio.

Kako je do sada triput prijavljivan zbog prosjačenja i to na području Rijeke, Varaždina i Sinja, policajci su ga prekršajno prijavili. Zbog toga je kažnjen s 378 kuna uvećano za 150 kuna troškova suda, a ako plati dvije trećine kazne, ona će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Presuda je donesena bez ispitivanja okrivljenog na temelju službenog zapisnika i prijave koja se temelji na neposrednom zapažanju policijskog službenika.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati