Prosjak tražio milostinju, sud ga kaznio jer je uznemiravao vjernike

Krešimir (48) iz Zagreba na Općinskom sudu u Varaždinu proglašen je krivim zbog prosjačenja na Danima ludbreške Svete nedjelje, te mora platiti ukupno 528 kuna kazne zajedno sa sudskim troškovima.

Kako govori presuda, Krešimir je 5. rujna prošle godine oko 9.20 sati na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, tijekom vjerskog okupljanja, koristeći svoje tjelesno stanje budući da je nepokretna osoba u invalidskim kolicima, u rukama držao plastičnu posudu i od prolaznika tražio milostinju u vidu novčanih priloga govoreći im da je u teškom invalidnom i zdravstvenom stanju.

– Pomozite teškom invalidu, pomozite sirotinji – obraćao se prolaznicima okrivljeni Krešimir i prema policiji tako ih, prikazujući svoje materijalno i socijalno stanje kao teško, uznemirio.

Kako je do sada triput prijavljivan zbog prosjačenja i to na području Rijeke, Varaždina i Sinja, policajci su ga prekršajno prijavili. Zbog toga je kažnjen s 378 kuna uvećano za 150 kuna troškova suda, a ako plati dvije trećine kazne, ona će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Presuda je donesena bez ispitivanja okrivljenog na temelju službenog zapisnika i prijave koja se temelji na neposrednom zapažanju policijskog službenika.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI