Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
LANI POVEĆANA 34 POSTO

Prosječna neto plaća zaposlenika ovog trgovačkog lanca prelazi 1500 eura

Među vodećim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, uvjerljivo najveću neto dobit (52 milijuna eura) ostvario je u 2022. godini Lidl, javlja Poslovni.hr. Prosječna neto plaća znatno je veća nego kod konkurenata i lani je povećana za čak 34 posto, točnije, na 1534 eura. Što se tiče ostvarenih prihoda, Lidl ih je povećao skoro za petinu i premašio milijardu eura.

Visoke cijene u Hrvatskoj u zadnje su vrijeme glavna tema i među Hrvatima u Njemačkoj koji se spremaju na godišnji odmor. Ima onih kojima je sve skupo, no i onih koji se na cijene ne žale, ali to ionako sve ovisi o nečijoj kupovnoj moći. Fenix magazin usporedio je zato cijene nekih popularnih proizvoda u Lidlu u Hrvatskoj s onima u Njemačkoj.

Nutella 750 g u hrvatskom je Lidlu 4.99 eura, a u njemačkom 4.19 eura. Kilogram nektarina u Njemačkoj je 2.22 eura, dok je u Hrvatskoj na sniženju kilogram 1,29 eura. Što se tiče mesa, u njemačkom Lidlu su svježa pileća prsa 600 g 5.99 eura, dok je svježi pureći file cca 1,1 kg u Hrvatskoj  5.79 eura. Svinjski odrezak u Hrvatskoj je 3.59 eura (235 g) dok je u Njemačkoj 500 g svinjskih odreska 5.99 eura.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati