Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PRIČALO SE I O STADIONU TE VANJSKIM BAZENIMA

Prošla polovica mandata, Jakšić obećao jednosmjensku nastavu, a Renesansni festival podići na višu razinu

Nalazimo se na polovici aktualnog mandata gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, a to je bila prilika da se pobroji sve što se učinilo ili se kani učiniti do kraja mandatnog razdoblja. Na konferenciji za novinare govorio je o društvenim djelatnostima, financijama te komunalnoj infrastrukturi te je najavio neke projekte koje će uvelike promijeniti grad, prvenstveno promet.

Što se tiče predškolskog odgoja osim nadogradnje vrtića na Vinici i gradnje novog objekta u Starigradu, najavljena  je gradnja vrtića u Herešinu i na Bajeru, što bi dovelo do toga da bi apsolutno svako dijete imalo garantirano mjesto u jednoj od predškolskih ustanova na području Grada, a također bilo je govora i o jednosmjenskoj nastavi u gradu što je jedan od ciljeva na kraju mandata.

– Obnovljena je Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, sportska dvorana u školi Đuro Ester je isto tako otvorena u ovom mandatu. Vrhunac svega je naravno izgradnja nove Osnovna škola Podolice. Vjerujem da ćemo nagodinu početi s proširenjem OŠ Braća Radić, a to  ovisi o natječaju resornog ministarstva – najavio je Jakšić.

Gradonačelnik je spomenuo i podatak vezan uz stipendije što Koprivnicu stavlja u državni vrh, a također je osiguran i novac za pomoćnike u nastavi kako bi imali primanja veća od zakonski propisanih.

Što se tiče izdvajanja za infrastrukturu, gradonačelnik je govoreći o radovima koji su vidljivi na sve strane, naveo da se radi o projektima koji su se čekali godinama pa i desetljećima. Upravo zbog intenziteta radova neki građani su nervozni jer im isti stvaraju svakodnevne probleme, ali kako je kazao nužno je imati još malo strpljenje, jer su radovi koji se izvode izuzetno važni te će grad nakon završetka aglomeracija i izgradnje dugog kolosijeka prodisati punim plućima.

– Posebno se to odnosi na cestovni i pješački promet jer ćemo gradnjom željezničke infrastrukture dobiti nadvožnjak na Čardi i pješački pothodnik koji će se izgraditi  ispod željezničkog kolodvora – naglasio je Jakšić te dodao: Spremni smo za projekte gradnje kružnog toka na križanju Zagrebačke i Križevačke, radovi će početi vrlo brzo i trajat će četiri mjeseca. Sve vrijeme radova, promet će biti dopušten.

Nakon aglomeracije počinje i obnova ulica u središtu grada, a tu spadaju Starčevićeva i Kolodvorska ulica.  Također na redu je i plan izgradnje spojne ceste do Herešina, projekti po ITU mehanizmu kao što je izgradnje višenamjenske zgrade gdje će biti i nova knjižnica, unaprijedit će se prigradski javni prijevoz te izgrditi i druga prometne infrastruktura poput pješačkih staza, a između ostalog i ona prema Koprivničkom Ivancu te će biti postavljena i nova LED rasvjeta.

Na naše pitanje gradonačelnik je govorio i o projektu rekonstrukcije stadiona, vanjskih bazena i turizma gdje s brojkama gostiju i noćenjima zaostajemo za susjedima:

– Što se tiče stadiona, mislim da je tu u početku malo krivo postavljena priča. Izgledalo je da će država i HNS otvorenih ruku dočekati sve s projektima. Mi smo u Zagreb došli s određenim papirima u smislu projektne dokumentacije, ali izgleda da još do sada nije definirano kako bi se i na koji način sufinancirali ti radovi. Što se tiče vanjskih bazena, mi smo projekt napravili i prijavili, ali nisam siguran da će naš projekt doći na red na financiranje ispred svih slavonskih i dalmatinskih gradova. Što se tiče turizma, Renesansni festival najbolja je turistička manifestacija i nije to rekao Jakšić ili Labazan, već Ministarstvo turizma. Sada je vrijeme da taj festival podignemo na višu razinu  i objedinimo sve naše manifestacije pod jedan krovni brend, tako da ćemo se ekipirati i krenuti na posao. No pravog rasta turizma bez smještenih kapaciteta nema, a tu Koprivnica bitno zaostaje za Varaždinom ili Čakovcem. Međutim, tu postoje neke privatne inicijative i nadam se da će se one realizirati – zaključio je Jakšić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI