Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UDRUGA SLIJEPIH

Radili na povezivanju i jačali komunikaciju

Završen je treći ciklus komunikacijskih radionica koji je realiziran u sklopu trogodišnjeg programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!“, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima Udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici.

– Četiri radionice planirane za drugu programsku godinu održane su u Koprivnici gdje su članovi s tog područja aktivno sudjelovali te kroz različite zanimljive aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti – govore iz Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. U trećem ciklusu komunikacijskih radionica sudjelovale su žene s malim ostatkom vida te je cijeli program radionica bio namijenjen njima.

– Ove godine kroz različite vježbe prošli smo osvještavanje važnosti neverbalne komunikacije, a jedan od vrlo važnih dijelova neverbalne komunikacije za slijepe osobe je dugi bijeli štap. Osobe s ostatkom vida ponekad imaju otpor od uzimanja tog pomagala u ruke, koje im itekako pomaže – nastavljaju iz Udruge.
Treba napomenuti kako su u ovom ciklusu radili na učenju aktivnog slušanja u komunikaciji s drugima, kao i na pravilnom odašiljanju poruka koje žele prenijeti sugovorniku. Radionice su osmišljene radi poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova Udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju.

FOTO: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI