Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UDRUGA SLIJEPIH

Radili na povezivanju i jačali komunikaciju

Završen je treći ciklus komunikacijskih radionica koji je realiziran u sklopu trogodišnjeg programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!“, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima Udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici.

– Četiri radionice planirane za drugu programsku godinu održane su u Koprivnici gdje su članovi s tog područja aktivno sudjelovali te kroz različite zanimljive aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti – govore iz Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. U trećem ciklusu komunikacijskih radionica sudjelovale su žene s malim ostatkom vida te je cijeli program radionica bio namijenjen njima.

– Ove godine kroz različite vježbe prošli smo osvještavanje važnosti neverbalne komunikacije, a jedan od vrlo važnih dijelova neverbalne komunikacije za slijepe osobe je dugi bijeli štap. Osobe s ostatkom vida ponekad imaju otpor od uzimanja tog pomagala u ruke, koje im itekako pomaže – nastavljaju iz Udruge.
Treba napomenuti kako su u ovom ciklusu radili na učenju aktivnog slušanja u komunikaciji s drugima, kao i na pravilnom odašiljanju poruka koje žele prenijeti sugovorniku. Radionice su osmišljene radi poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova Udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju.

FOTO: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati