Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
dvojac iz okolice koprivnice malo se zaigrao

Radmila i Nedjeljko podvaljivali lažne eure

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radmila (32) i Nedeljko (18) iz okolice Koprivnice odlučili su se baciti u nezakoniti biznis koji ih je umalo odveo u zatvor. Oboje su ovih dana nepravomoćno osuđeni na Općinskom sudu u Zagrebu zbog krivotvorenja novca, a dok je do sada neosuđivanoj Radmili izrečeno šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine, Nedeljko je prošao nešto gore. Protiv ovog mladića, čije je trenutno boravište varaždinski zatvor, vodi se i kazneni postupak zbog silovanja, a u ovom je slučaju osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Podvale u kafićima

Kako stoji u presudi, oni su 23. kolovoza prošle godine nešto iza 15 sati drugim osobama uspjeli podvaliti krivotvorene novčanice od po 50 eura. Dogodilo se to nakon što je Nedeljko prethodno na točno neutvrđen način pribavio novčanice od 50 eura za koje je bio svjestan da se radi o neoriginalnim novčanicama. Da je riječ o krivotvorinama znala je i Radmila, no unatoč tome, stvorili su nakanu da te krivotvorene novčanice stave u promet i razmjenjivali su ih za originalan novac u manjim apoenima. Tako je Radmila prvo ušla u jedan kafić u zagrebačkoj Aveniji Marina Držića i od konobara tražila da novčanicu od 50 eura razmjeni u sitnije apoene. Konobar je na to pristao, a dvojac se potom udaljio do sljedećeg kafića, gdje su izveli istu podvalu. Oboje su tijekom postupka priznali sve ono što im se stavljalo na teret.

– Žao mi je što sam tako postupila. Nikad se prije nisam dovela u ovakvu situaciju i sigurna sam da više nikad neću ponoviti ovakvo, niti neko drugo kazneno djelo – jecala je na suđenju Radmila, dodavši da su ona i Nedeljko krivotvorene novčanice razmijenili te su ukupno zaradili 95 eura pravog novca.

Troškovi privođenja

Nažalost, tijekom postupka se nije uspjelo saznati na koji je način dvojac s koprivničkog područja došao do krivotvorenih novčanica eura. Presudom je određeno da je 95 eura koje su priskrbili na nezakonit način vlasništvo Republike Hrvatske te su taj iznos dužni solidarno naknaditi u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Krivotvorene novčanice koje su podvalili konobarima će se uništiti nakon pravosudnog okončanja postupka, a Radmila i Nedeljko moraju platiti i po 200 eura troškova sudskog postupka. Na kraju, Radmila se obvezuje naknaditi i trošak vlastitog privođenja i dovođenja na sud u iznosu od oko 300 eura.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati