Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

Republički sindikat radnika i Uprava Komunalca sklopili su u utorak novi Kolektivni ugovor Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac koji se primjenjuje od 1. siječnja 2024. godine.

“Novim Kolektivnim ugovorom mijenja se najmanja osnovna plaća koja je do sada za koeficijent 1,0 iznosila 517,62 eura (odnosno dosadašnjih 2.900,00 kn osnovice i 1.000 kn osnovnog dodatka na plaću) na najmanju osnovnu bruto plaću ugovorenu kao fiksnu plaću u iznosu od 840 eura“, pojasnili su iz tvrtke, a također se povećao dodatak za rad na blagdan i neradne dane određene posebnim propisom i to s 50 posto na 100 posto.

“Radnike očekuje i povećanje fiksnog mjesečnog dodatka za prehranu na 80 eura neto za svakog radnika Komunalca i povećanje varijabilnog dodatka za prehranu na 0,70 eura neto po danu dolaska na posao za broj stvarnih dana dolazaka na posao u mjesecu, zatim povećanje dnevnica za službeno putanje na 30 eura za punu dnevnicu odnosno 15 eura za pola dnevnice… “, navode iz Komunalca.

U odnosu na postojeći Kolektivni ugovor ovim novim Kolektivnim ugovorom i usuglašenim sustavom ugovorenih plaća u 2024. godini izdvojit će se 7,38% više na trošak zaposlenih. Najmanji rast neto primanja iznosi 38,16 eura, dok je prosječan rast neto primanja 77,22 eura (računajući na osobnom odbitku 1,0).

FOTO Komunalac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati