Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mještani nezadovoljni

Radovi na pješačkoj stazi koja život znači započeli pa stali

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kada su proljetos radnici započeli voziti šljunak i pripremati teren, mještani ludbreškog prigradskog naselja Apatija mislili su da će konačno dobiti pješačku stazu u svojem naselju. No sad kroz taj šljunak raste visoka trava, a od asfalta na za život važnoj stazi ni traga. Nije loše podsjetiti, iako smo to veće pisali u nekoliko navrata, cesta do Apatije i posebice kroz samo naselje jedna je od najopasnijih na području grada Ludbrega. Tamo se često događaju nesreće pa i sa smrtnim posljedica.

Prometnica je izrazito ravna pa vozači razvijaju velike brzine, a biciklisti i pješaci osuđeni su na kretanje uz bok s takvim jurećim automobilima na uskoj prometnici. Staza u Apatiji tema je već desetak godina, stoga je razumljivo nezadovoljstvo mještana što taj projekt još uvijek nije zgotovljen. Također, razumljivo je njihovo nezadovoljstvo što su radovi započeli i sada već pola godine stoje. Temu je komentirao i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, koji je pomalo sarkastično na posljednjoj sjednici gradskog vijeća primijetio da, kad je u pitanju ŽUC, asfalt uvijek nestane baš kada se dođe do table Ludbreg.

Nije u pitanju samo Apatija, upozorio je na takvu situaciju i kod asfaltiranja županijske ceste koja vodi iz mjesta Sveti Petar u općinu Mali Bukovec do ludbreškog prigorskog naselja Čukovec. Asfalt je tamo povučen do pružnog prijelaza, što je i granica između spomenute općine i grada.

Kako se može shvatiti po kritikama ludbreškog gradonačelnika, spomenute prometnice su pod upravljanjem županijske uprave za ceste Varaždinske županije. Upravo zbog toga upitali smo ravnatelja te javne tvrtke zbog čega su stali radovi u Apatiji. Po odgovoru se moglo zaključiti da je ŽUC u ovoj godini imao druge prioritete.

– Bila je ovo vrlo specifična godina za ŽUC te smo odrađivali mnoge projekte na području županije. Iz tog razloga radovi na Apatiji su stali. Kao što se vidi, već radimo na proširenju mostova i prilaza na tom području. Mještani Apatije stazu mogu očekivati u nadolazećoj godini – najavio je Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije.

Ono što je zapravo vjerojatno htio reći je da je ŽUC u ovoj godini morao potrošiti novac od fondova vezanih uz zagrebački i petrinjski potres jer su neke prometnice i u Varaždinskoj županiji oštećene u potresima, a ljeto ove godine bio je krajnji rok za povući ta sredstva. Apatija tu ne pripada i još jednom je ispala iz planova.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati