Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Radovi u našem gradu: Uskoro nova pješačka staza, u pripremi i novi rotor

Tomislavova ulica bit će bogatija za pješačko-biciklističku stazu, a u pripremi je i najavljena izgradnja novog rotora na križanju s Kiepachovom i Gundulićevom ulicom. Dok su radovi na pješačko-biciklističkoj stazi u tijeku, iz Grada su već za sutra najavili uvođenje u posao izgradnje samog rotora, nakon čega će biti poznato više informacija.

Biciklističko-pješačka staza bit će izgrađena na istočnom dijelu ulice koja vodi od centra prema željezničkom kolodvoru, a u tijeku je mijenjanje plinovoda u tom dijelu ulice, što su nam potvrdili iz Grada. Važno je napomenuti kako u plinovod investira Radnik plin, a samu stazu Hrvatske ceste, što će reći kako se na izgradnju prometne infrastrukture u tom dijelu ulice neće trošiti novac iz gradskog proračuna. Na tom se dijelu također izvode i radovi u sklopu aglomeracije.

Ta će staza, doznajemo, ići do budućeg rotora. Zbog radova su u tom dijelu grada već nekoliko tjedana povremeni zastoji u prometu, a regulirani su mobilnim semaforima. Kako su otprije najavili, investitor budućeg kružnog toka su Hrvatske ceste, a planirana vrijednost je u visini od oko 4,9 milijuna kuna. Pritom su iz Grada obvezni za izmiještanje vodovodne i kanalizacijske mreže na tom području, što bi trebalo iznositi 1,2 milijuna kuna, kako stoji na stranici Razvijamo Križevce.

Projekt je to koji je već dulji niz godina na vrhu prioriteta aktualne gradske vlasti, a koji će tek sad krenuti u realizaciju. Hrvatske su ceste izvršile nabavu za navedeni projekt. Izgradnjom navedenog rotora povećat će sigurnost svih sudionika u prometu, poručili su iz Grada.

Iz Grada i Hrvatskih cesta su u međuvremenu najavili izgradnju budućeg rotora, a radovi bi trebali trajati četiri mjeseca.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati