Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Rajnardov prvi samostalni koncert pred Koprivničancima

Još jedna lijepa glazbena vijest iz Koprivnice. Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice danas u 19.30 sati, u koprivničkoj Sinagogi, mladi koprivnički glazbenik Rajnard Hraščanec nastupita uz klavirsku pratnju prof. Laure Malovec. Gosti koncerta su Nikola Milosavljević – klarinet i Marin Hraščanec – klavir.

Rajnard je inače student četvrte godine studija na glazbenom koledžu u Manchesteru, a ovo je njegov prvi samostalni koncert pred koprivničkom publikom.

-Program koncerta sastoji se od kompozicija slavenskih skladatelja iz doba romantizma, a Rajnardov operni bariton provest će nas kroz pjesme o strastvenim ljubavima i jednako strastvenim izdajama, ljutnji i oprostu, ali i kroz poznate i manje poznate melodije iz hrvatsko – kajkavsko govornog područja u modernim aranžmanima. Ulaz na koncert je slobodan – rekli su ogranizatori.

Primatelj je prestižne stipendije britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu. Prije nekoliko mjeseci Rajnard je objavio suvremenu verziju tradicionalne hrvatske pjesme ‘Vuprem oči’ koju će također izvesti na koncertu u koprivničkoj Sinagogi. Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom te istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih komercijalnijih žanrova.  Član je Moonlight Sessions benda u sklopu audio-vizualnog projekta Moonlight Sessions, a surađivao je i s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima: The Gentleman, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Foto: Teodora Lukavski

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI