Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Prijedlog odluke naći će se pred gradskim vijećnicima na sjednici u utorak, 16. siječnja.

Raste cijena gradskog vrtića, ali roditeljska davanja ostaju ista

U ludbreškim vrtićima uskoro će doći do korekcija cijena. Grad Ludbreg trenutno po pojedinom djetetu osigurava sredstva za sufinanciranje u iznosu od 163 eura mjesečno te je kao osnivač utvrdio ekonomsku cijenu boravka u Dječjem vrtiću Radost Ludbreg u iznosu od 243 eura po djetetu za djecu vrtićke dobi te 256 eura mjesečno po djetetu jasličke dobi.

S obzirom na povećanje troškova vrtića, a prvenstveno sredstava za plaće zaposlenih, zbog povećanja minimalne plaće te zakonskih izmjena vezano uz poreze i doprinose iz i na plaće zaposlenih, predloženo je povećanje sufinanciranja od strane Grada u iznosu od 30 eura za koliko raste i ekonomska cijena (ukupna mjesečna cijena vrtića po djetetu). Prijedlog odluke naći će se pred gradskim vijećnicima na sjednici u utorak, 16. siječnja.

– Ono što je važno za roditelje je da cijena njihovog djela financiranja ostaje ista što se tiče gradskog vrtića. Privatni vrtići će biti tretirani jednako, dakle sufinancirat će se također u iznosu od 193 eura, samo što privatni vrtići imaju slobodu sami određivati ekonomsku cijenu, pa onda cijena koju plaćaju roditelji ovisi o odluci vrtića. – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nova ekonomska cijena za boravak u Dječjem vrtiću Radost iznosit će 273 eura mjesečno po djetetu vrtićke dobi te 286 eura mjesečno po djetetu jasličke dobi. Razliku u financiranju pokrit će Grad Ludbreg stoga će cijena za roditelje ostati ista.

FOTO Grad Ludbreg

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati