Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Rastu plaće u Komunalcu, zaposlenima 300 kuna više, pregovori se nastavljaju

Koprivnički Komunalac protekli je tjedan objavio radosnu vijest za 220 djelatnika – rast plaća od šest posto na bruto primanja. Komunalac i Republički sindikat radnika protekli tjedan potpisali su novi kolektivni ugovor.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ugovor su potpisali glavni predsjednik Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak, sindikalni povjerenik Republičkog sindikata radnika Dražen Kuhar i predsjednica uprave Nataša Tetec. Osim što će doći do rasta plaća, dodaju u Komunalcu, ostala su i sva ostala postojeća materijalna prava radnika.

– Hvala svima u pregovaračkom timu na kvalitetnom socijalnom dijalogu i međusobnom razumijevanju u ovim neizvjesnim vremenima snažnog rasta troškova. U razdoblju prepunom izazova važno je zadržati i stabilnost poduzeća i korektan odnos prema zaposlenicima. Novim kolektivnim ugovorom i dobrom organizacijom rada poduzeli smo sve kako bismo posljedice inflacije sveli na najmanju moguću mjeru – rekla je šefica uprave Komunalca Nataša Tetec.

Inače, ovo povećanje godišnje će koštati Komunalac oko 2,7 milijuna kuna.

– Moram reći da sam zadovoljan. Po prvi je put Sindikat radnika bio u pregovorima kao reprezentativno tijelo. Bili su to konstruktivni pregovori i moram reći da nisu završili jer smo dogovorili nastavak pregovora oko poboljšanja materijalnih prava već za iduću godinu. Naravno, treba vidjeti kako će se „ponašati“ inflacija u idućoj godini – rekao je Ivan Majdak i dodao kako zahvaljuje i vodstvu Komunalca na postignutom rezultatu.

Podsjetimo, koprivnički Komunalac lani je prihodovao 58,2 milijuna kuna, što je za 4,5 milijuna kuna više negoli u 2020., no u isto vrijeme rasli su i troškovi pa je prikazana dobit oko 460.000 kuna i na razini je prethodne. Kad se gleda po sektorima, njih 12, u plusu ih je završilo sedam. Najveću dobit ima sektor gospodarenja otpadom od 2,5 milijuna kuna te groblje i tržnica dva milijuna kuna.

Inače, u Grupaciji Komunalac prosječna bi bruto plaća sada trebala iznositi nešto više od 7620 kuna. Inače, neto plaća lani iznosila je 6024 kune i za 250 je kuna veća negoli godinu ranije. Samo u Komunalcu plaća je 5523 kune ili 120 kuna više nego prije godinu dana. Dodajmo i kako u cijeloj grupaciji radi 220 djelatnika, najviše u sektoru gospodarenja otpadom 57. Sada će neto plaće rasti u prosjeku 300-tinjak kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI