Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ravnateljica podravske škole poručila načelniku općine da je nepoželjan u školi

Učenici prvih razreda Osnovne škole Koprivnički Bregi tek su prošli tjedan od Općine dobili prigodne poklone za početak školovanja, a razlog što su ih dobili nakon dva i pol mjeseca je sukob načelnika Općine Mate Kuzminskog i školske ravnateljice Karoline Vidović. Inače, ravnateljica je u vezi s bivšim načelnikom Marijom Hudićem kojeg je na prošlim izborima porazio Mato Kuzminski pa dobro upućeni Bregovci kažu kako svojevrsna „netrpeljivost“ novog načelnika i ravnateljice zapravo ima političku pozadinu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Javna je tajna, kažu nam Bregovci, da je Kuzminskog posebno pogodila odluka Školskog odbora da „stopira“ plan Općine vezan uz nadogradnju vrtićkih kapaciteta. Naime, zgrada u kojoj je smješten i vrtić u vlasništvu je škole pa je Općini za projekt nadogradnje trebalo odobrenje koje Školski odbor nije izglasao, a Kuzminski je uvjeren da iza takve odluke stoji ravnateljica Vidović. Nije poznato je li zbog toga između načelnika i ravnateljice bilo verbalnih sukoba, ali smo dobili dopis koji je Karolina Vidović poslala Mati Kuzminskom nakon što je on izrazio želju da na početku škole daruje prvašiće, iz kojeg je vidljivo da je on zapravo nepoželjan gost u školi.

Načelnik Kuzminski

– Drago nam je što ćete pripremiti poklone svakom od njih, no s obzirom na to da, kako ste sami izjavili, o školi brine naš osnivač, a to je Koprivničko-križevačka županija, kao i zbog, nažalost, niza vrlo neprimjerenih izjava o školi, školskom odboru i ravnateljici škole, zbog vašeg neprimjerenog i nekulturnog ponašanja prema djelatnicima škole (nepozdravljanja, verbalnog zastrašivanja), ne prihvaćamo vašu nazočnost tom, za školu, iznimno značajnom danu. Namijenjene poklone možete roditeljima i učenicima uručiti u svojim prostorima, o čemu ih možete izvijestiti putem vaše web-stranice – službeno je odgovorila ravnateljica Vidović na dopis načelnika Kuzminskog.

Mato Kuzminski kaže kako je nakon dopisa ravnateljice, u kojem je odbila njegovu prisutnost u školi na početku školske godine, zatražio pomoć dožupana Ratimira Ljubića.

Karolina Vidović

– Kako ne bismo roditelje čija su djeca polaznici prvog razreda stavili u neugodnu situaciju zbog nekorektnih odnosa s rukovodstvom škole, odlučili smo da se poklon-paketi pošalju putem pošte. Na taj način djeca neće biti zakinuta, a na postupak ravnateljice ne bih se previše osvrtao. Mogu samo reći da ona Mati Kuzminskom kao osobi može zabraniti dolazak u školu, ali Mati Kuzminskom kao načelniku Općine ne bi trebala. To je sve što imam potrebu reći na tu temu – dodao je Mato Kuzminski.         

Karolina Vidović kaže kako Općina Koprivnički Bregi na svojoj službenoj web-stranici, kao i na svojoj Facebook stranici, objavljuje sadržaje koje želi.

– Nakon vašeg upita pročitala sam priopćenje načelnika Mate Kuzminskog vezano za prvi dan škole. Uz dužno poštovanje Podravskom listu, objave načelnika Mate Kuzminskog ne želim komentirati. Škola je odgojno-obrazovna ustanova kojoj je obveza i dužnost sačuvati dignitet svih njezinih sudionika, a kao ravnateljica škole smatram da bi svako daljnje komentiranje nečijih izjava vodilo narušavanju toga – dodala je Karolina Vidović.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati