Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KREĆU VRUĆINE

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo važno upozorenje!

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za visoke temperature koje će se idući tjedan u pojedinim krajevima penjati čak i do 40 stupnjeva. Ravnateljstvo civilne zaštite upozorava ljude da u slučaju odlaska na put izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i nikako ne kreću na put bez vode.

– Važno je konstantno unositi tekućinu, a ne tek kad se pojavi osjećaj žeđi. Dehidracija predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje u danima kada su iznimno visoke temperature, a pojačano znojenje dovodi do gubitka vode koju je potrebno nadomjestiti, napominju iz Ravnateljstva civilne zaštite na službenim stranicama.

Obucite prozračnu i svijetlu odjeću te laganu obuću. Djecu i životinje ne ostavljajte same na suncu i u vozilima. Rashladni uređaj namjestite na temperaturu 7°C nižu od vanjske.

Na stranicama DHMZ-a pratite upozorenja o toplinskim valovima i mogućim iznenadnim promjenama vremena. Također, na stranicama HAK-a provjerite stanje na cestama prije nego što krenete na put

FOTO HAK

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati