Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
sve je spremno za dječji glazbeni festival kukuriček

Rea: “Pjesmu je napisao moj djed i nadam se da će se svidjeti publici”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dječji glazbeni festival Kukuriček bit će održan danas, 8. lipnja u 19 sati u dvorani Strukovne škole Đurđevac. Od izvođača iz Podravine za Grand prix natjecat će se Đurđevčanka Rea Lepoglavec, Marija Hosi iz Podravskih Sesveta, Emily Hegeduš iz Grabrovnice te dječji zborovi Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca, Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače i Glumišne družine Virje.

– Kukuriček je moj najdraži festival i jedva čekam da opet zapjevam pred domaćom publikom. Tekst i glazbu za pjesmu koju će pjevati napisao je moj djed Đuro Zidar, a aranžman je napravio Olivio Amon, tako da je to „proizvod” domaćih snaga. Nadam se da ću s nastupom i pjesmom ostaviti dobar dojam na publiku te da će netko od domaćih izvođača osvojiti nagrade. Opet nastupam prva pa ću i ove godine otvoriti festival – rekla nam je Rea Lepoglavec, kojoj će ovo biti drugi nastup na Kukuričeku, a kako ima tek osam godina, ponovno će biti i jedna od najmlađih solistica. I ove će godine na festivalu nastupiti djeca iz cijele Hrvatske te Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine, čime je Udruga Kukuriček zadržala visoko podignutu letvicu u organizaciji i kvaliteti. U natjecateljskom programu bit će izvedena 21 pjesma, dok će revijalni program ponuditi iznenađenje.

– Uz Grand prix, bit će dodijeljene i nagrada publike te za najbolji aranžman, tekst i glazbu. Pobrinuli smo se i za nagrađivanje mladih pjevačkih nada za izvedbu i to u dvije kategorije, za soliste i zborove – ističe Davor Jendrašić, umjetnički ravnatelj Kukuričeka. Ulaznice po cijeni od pet eura mogu se kupiti na dan festivala, u subotu od 12 sati u dvorani Strukovne škole Đurđevac.

FOTO Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati