Recept tjedna pivnice K Franzu: Samoborski kotlet s domaćim njokima

1 kg svinjskog kotleta

4 režnja češnjaka 

1 dl bijelog vina

3 dl temeljca

10 dag glatkog brašna

Sol

Papar

400 g krumpira

1 jaje

200 g glatkog brašna

Kotlete narežite, začinite i izlupajte batom za meso, uvaljajte u brašno (glatko) s jedne strane. Stavite ih peći na masnoću s one strane koja nije bila u brašnu, a zatim ih okrenite na pobrašnjenu stranu. Dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga još 30 sekundi toliko da češnjak zamiriše, a da ne izgori. Podlijte bijelim vinom. Kad vino ispari, zalijte vodom ili temeljcem. Pustite da se sve skupa krčka  još pola sata uz povremeno miješanje. Na kraju sve skupa začinite po potrebi.

Njoke: krumpir u ljusci skuhajte u vodi, očistite ga, ispasirajte te dodajte jaje, sol, papar, glatko brašno i zamijesite u kompaktnu smjesu. Njoke skuhajte u slanoj vodi. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ovo još niste vidjeli

VIDEO Prizor koji oduzima dah! Pogledajte golemo grdo koje prelazi potok

EKO MODNA REVIJA

FOTO Tena Peroković osmislila najbolju kreaciju od recikliranih materijala

Gradu odobreno 47 tisuća eura sufinanciranja

Kreće uređenje dječjeg igrališta kraj bazena