Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Recept tjedna pivnice K Franzu: Samoborski kotlet s domaćim njokima

1 kg svinjskog kotleta

4 režnja češnjaka 

1 dl bijelog vina

3 dl temeljca

10 dag glatkog brašna

Sol

Papar

400 g krumpira

1 jaje

200 g glatkog brašna

Kotlete narežite, začinite i izlupajte batom za meso, uvaljajte u brašno (glatko) s jedne strane. Stavite ih peći na masnoću s one strane koja nije bila u brašnu, a zatim ih okrenite na pobrašnjenu stranu. Dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga još 30 sekundi toliko da češnjak zamiriše, a da ne izgori. Podlijte bijelim vinom. Kad vino ispari, zalijte vodom ili temeljcem. Pustite da se sve skupa krčka  još pola sata uz povremeno miješanje. Na kraju sve skupa začinite po potrebi.

Njoke: krumpir u ljusci skuhajte u vodi, očistite ga, ispasirajte te dodajte jaje, sol, papar, glatko brašno i zamijesite u kompaktnu smjesu. Njoke skuhajte u slanoj vodi. 

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI