1 kg svinjskog kotleta
4 režnja češnjaka
1 dl bijelog vina
3 dl temeljca
10 dag glatkog brašna
Sol
Papar
400 g krumpira
1 jaje
200 g glatkog brašna
Kotlete narežite, začinite i izlupajte batom za meso, uvaljajte u brašno (glatko) s jedne strane. Stavite ih peći na masnoću s one strane koja nije bila u brašnu, a zatim ih okrenite na pobrašnjenu stranu. Dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga još 30 sekundi toliko da češnjak zamiriše, a da ne izgori. Podlijte bijelim vinom. Kad vino ispari, zalijte vodom ili temeljcem. Pustite da se sve skupa krčka još pola sata uz povremeno miješanje. Na kraju sve skupa začinite po potrebi.
Njoke: krumpir u ljusci skuhajte u vodi, očistite ga, ispasirajte te dodajte jaje, sol, papar, glatko brašno i zamijesite u kompaktnu smjesu. Njoke skuhajte u slanoj vodi.