Recept tjedna pivnice K Franzu: Samoborski kotlet s domaćim njokima

1 kg svinjskog kotleta

4 režnja češnjaka 

1 dl bijelog vina

3 dl temeljca

10 dag glatkog brašna

Sol

Papar

400 g krumpira

1 jaje

200 g glatkog brašna

Kotlete narežite, začinite i izlupajte batom za meso, uvaljajte u brašno (glatko) s jedne strane. Stavite ih peći na masnoću s one strane koja nije bila u brašnu, a zatim ih okrenite na pobrašnjenu stranu. Dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga još 30 sekundi toliko da češnjak zamiriše, a da ne izgori. Podlijte bijelim vinom. Kad vino ispari, zalijte vodom ili temeljcem. Pustite da se sve skupa krčka  još pola sata uz povremeno miješanje. Na kraju sve skupa začinite po potrebi.

Njoke: krumpir u ljusci skuhajte u vodi, očistite ga, ispasirajte te dodajte jaje, sol, papar, glatko brašno i zamijesite u kompaktnu smjesu. Njoke skuhajte u slanoj vodi. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐUNARODNA IZLOŽBA RAKIJE, PRIPRAVAKA OD RAKIJE I OCTA

Ocijenjena 152 uzroka, šampion vinjak Mirka Marijana iz Kalinovca

IVANA NAIŠLA NA KAPITALCA

“Beremo vrganje već 20 godina, ali ovo je uvjerljivo najveći dosad”

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U SLOVENIJI

Željku Caru zlatna medalja, Mati Zemanu dvije diplome