Domaća pita od jabuka
Sastojci za tijesto:
300 g oštrog brašna
150 g masti
3 žlice šećera
prstohvat soli
2 žlice vrhnja
2 žumanjka
1 vanil šećer
sok i kora jednog limuna
nadjev:
600 g naribanih jabuka
šećer po želji
cimet po želji
PRIPREMA:
U posudi pomiješamo brašno i mast te sve smrvimo prstima. Dodamo limunovu koricu, limunov sok te sve ostale sastojke. Umijesiti dok se svi sastojci ne sjedine, ne predugo kako se mast pod prstima ne bi počela topiti. Tijesto staviti u hladnjak na 30 minuta, da odstoji. Nakon toga, tijesto podijelimo na dva jednaka dijela, razvaljamo na podlozi od papira za pečenje koji smo blago posuli oštrim brašnom. Na donju koru staviti tanak sloj krušnih mrvica, dodati jabuke (ne treba cijediti sok) te prekriti drugom polovicom tijesta. Peći na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Dobar tek!