Recept tjedna za vas je pripremio Ivan Belec, glavni chef kuhinje koprivničke pivnice K Franzu. U slast!

Potrebni sastojci (za 4 osobe):
1 kilogram svinjskog lungića
20 grama soli
10 grama papra
5 grama češnjaka u granulama
5 grama slatke dimljene paprike
ulje
konjak
2 dcl vrhnja za kuhanje
goveđi temeljac
sir gauda
sir cheddar
sir gorgonzola
sir edamer
Postupak:
Narežemo svinjski lungić na manje komade te ih nasolimo, popaprimo, dodamo češnjak, crvenu dimljenu papriku te ulje i sve ostavimo 24 sata u pacu.
Kad smo lungiće izvadili iz paca, na zagrijanu tavu stavimo malo ulja te ih popržimo sa svake strane dvije minute da dobiju boju. Nakon što smo manje komade lungića kratko popržili, dodamo im pola decilitra konjaka te ih flambiramo. Na kraju se lungići zaliju goveđim temeljcem ili im se doda goveđa ili povrtna kocka, ako niste pripremili temeljac, te ostavite pet minuta na laganoj vatri da krčka.

Nakon toga dodajte 2 dcl vrhnja za kuhanje i četiri vrste naribanog sira. Ostavite na vatri dok se sir ne otopi, to je otprilike jedna minuta. Nakon toga maknite s vatre i poslužite jelo uz domaće njoke.