Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Renata Obrljan: Čak deset godina čekala sam priliku da objavim svoj prvi roman

Renata Obrljan (33) iz Budančevice, naselja na području općine Kloštar Podravski, izdala je svoj prvi roman Besmrtnici. Književno stvaralaštvo, kaže ona, njen je velik hobi još od školskih dana pa je na prvom romanu, kad se sve zbroji, radila deset godina. Roman je pisan u stilu fantasy baziranom na grčkoj mitologiji.

– Osnovna priča romana nastala je prije deset godina, a kroz svo ovo vrijeme sam ga dorađivala pa je tek nedavno roman dobio svoju konačnu verziju. Pisala sam ga isključivo za svoju dušu jer sam bila svjesna da je samo izdavanje velik pothvat. Srećom, pojavio se natječaj jedne nove izdavačke kuće na koji sam se prijavila i oni su odlučili objaviti moj roman – priča nam Renata Obrljan koja je po struci komercijalistica i zaposlena je u jednoj trgovini.

Bez obzira na posao i obiteljske obveze uvijek nađe vremena i za čitanje i književno stvaralaštvo, a nada se da će njen roman pronaći čitateljsku publiku.  Svoj će roman predstaviti u Gradskoj knjižnici Đurđevac 5. svibnja pa se posebno veseli prvoj službenoj promociji. U planu joj je i dalje pisati jer su Besmrtnici, ističe ona, zamišljeni kao trilogija, što znači da bi trebali dobiti još dva nastavka.

– Moja priča o grčkim bogovima koje sam smjestila u suvremeno vrijeme i nadodala i romansu nije ispričana skroz do kraja i nadam se da će se i ideja o trilogiji ostvariti – zaključila je Renata Obrljan.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Važna obljetnica za bivše učenike koprivničke ekonomske škole

Proslavili jubilarnih 50 godina mature

SURADNJA VRTIĆA I POLICIJE

FOTO Mališani saznali kako presretač lovi prebrze vozače

savjeti

Evo kako se zauvijek riješiti puževa koji vam uništavaju vrt

DJEČJI SAJAM U VIRJU

FOTO/VIDEO Školarci pokazali poduzetnički duh


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati