Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV 35-GODIŠNJAKA

Renato pijan prijetio ženi koja ga je odbila: Ti misliš da ja hodam s praznim pištoljem!?

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Optužno vijeće Općinskog suda u Bjelovaru potvrdilo je optužnicu podignutu protiv 35-godišnjeg Križevčanina Renata. Ovog muškarca tereti se za počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, a ovih dana produljene su mu mjere opreza, odnosno zabrana približavanja i uspostavljanja kontakta s Križevčankom koja je bila žrtva njegovog iščašenog ponašanja.

Tereti ga se da je kaznena djela na štetu Križevčanke počinio u rujnu prošle godine. Prvo je u večernjim satima 15. rujna, oko 23 sata, došao do kuće u Križevcima u kojoj stanuje žena koju je „uzeo na pik“ zbog ljubomore i neuzvraćene ljubavi. U cilju da je ustraši počeo je vikati i galamiti, a kada se žena pojavila na vratima i on je ušao u kuću, iz pojasa mu je na pod ispao pištolj, pri čemu joj je rekao „što ti misliš da ja hodam s praznim pištoljem? Poubijat ću svakog tko će biti s tobom, vidjet ćeš što će ti se dogoditi!“.

Te riječi, ali i cijelo ponašanje, kod žene su izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost. Tim više jer se Renato na njenim vratima pojavio u alkoholiziranom stanju, a kada mu je ispao pištolj, pitala ga je je li pravi i napunjen, nakon čega joj je on uputio prijeteće riječi. Tada ga je uspjela nekako nagovoriti da napusti njenu kuću, no Renato se ondje ponovno pojavio tjedan dana kasnije, opet u alkoholiziranom stanju. Oko jedan sat u noći 22. rujna, stigao je pred vrata ženi kojoj je prethodno prijetio i počeo joj lupati po vratima i prozorima. Kako ga nije pustila, vikao je da će unutra ući kroz, a zatim počeo divljati i okomio se na ženinu imovinu. S ciljem da nanese materijalnu štetu, stoji u optužnici, uporabom fizičke snage počupao je električne kablove videonadzora objekta kuće. Kameru je potom izbacio iz ležišta i pričinio je štetu od oko tri tisuće kuna odnosno 400 eura, a kada je žena izašla iz kuće nakon što se pijani 35-godišnjak udaljio, vidjela je ne samo oštećenu kameru, već i razbacane tegle s cvijećem.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

ZLOČIN U CENTRU KOPRIVNICE

Policija je uhitila dvije osobe koje su naoružane upale u ljekarnu

Razbojništvo u centru KOPRIVNICE

FOTO Upali s pištoljima u ljekarnu, vezali vlasnika, ukrali novac i odvezli se njegovim autom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI