Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Restaurirao traktor star 64 godine: “Stari deutz jednostavno me osvojio!”

Vedran Vrabec, knjigovođa iz Koprivnice, restaurirao je stari traktor deutz koji je proizveden davne 1958. godine. Oldtimer je, priča nam Vedran, zapravo dio ostavštine koju je dobio od pokojnog strica iz Donje Voće u Zagorju. Iako se Vedran, kao i njegovi ukućani, nikad nije bavio poljoprivredom, čim je na imanju u Zagorju spazio traktor, odlučio ga je restaurirati.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Stari deutz u šupi jednostavno me osvojio na prvu pa sam se pobrinuo da se doveze u Koprivnicu i prije pet mjeseci počeo sam ga obnavljati. Prije nikad nisam imao traktor, a teško je reći zbog čega me baš tako osvojio. Jednostavno mi je iz prve prirastao srcu. Nikad nisam ni iz hobija radio bilo kakve popravke, a većinu posla oko obnove odradio sam sâm – priča nam Vedran Vrabec.

Motor traktora, dodaje on, bio je u dobrom stanju pa nije zahtijevao bilo kakve popravke osim promjene remenja. Teško je, ističe Vedran, reći i kad je posljednji put traktor radio jer ga njegov pokojni stric nikad nije registrirao.

– Znamo da je traktor 1958. godine kupio poljoprivrednik iz Koprivnice koji ga je potom prodao mom pokojnom stricu u Zagorje. S obzirom na to da je moj posao knjigovođe vezan za sjedenje i vječno računanje, restauracija mi je zapravo došla kao pravi odmor za dušu – kaže Vedran Vrabec.

U kompletnu obnovu uložio je oko 11.000 kuna, a sad je ponosan što je dobio oldtimera kojim se namjerava voziti i po gradu jer je traktor uistinu prava atrakcija.

– Ponosan sam na svog oldtimera, a i susjed ima isto malo stariji traktor pa planiramo skupa ići u vožnje. Tko zna, možda će deutz zainteresirati i mlade naraštaje pa nekome čak i poslužiti za prijevoz na vjenčanje. Ni to nije isključeno – zaključio je Vedran Vrabec.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI